eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kis Gábor, a Szolnok (elöl) és Marko Macan, a Jug Dubrovnik játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája (Final Six) döntőjében játszott Szolnoki VSK - Jug Dubrovnik mérkőzésen a budapesti Duna Arénában 2017. május 27-én. A Szolnoki Dózsa-Közgép csapata nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligáját.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szigorú fiatalszabállyal indul az új vízilabdaév

Este megkezdődik a férfi vízilabda-bajnoskág 2019-2020-as idénye. Szerdán a Ferencváros a Szeged, az OSC a Vasas vendége lesz, a Szolnok Pécsre, az Eger pedig Szentesre utazik.

A címvédő Ferencváros az egyik fő esélyese a férfi vízilabda OB I szerdán kezdődő idényének. A bajnok, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-győztes zöld-fehérek Stefan Mitrovic és Slobodan Nikic személyében elvesztettek ugyan két szerb olimpiai bajnokot - továbbá visszavonult Gór-Nagy Miklós -, de érkezett mások mellett a magyar válogatott Zalánki Gergő, valamint Jannisz Fontulisz, az Olympiakosz és a görög válogatott klasszisa.

Varga Zsolt vezetőedző az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy a jelentős változások miatt új csapatot építenek a zöld-fehérek, de a cél a minél jobb szereplés minden sorozatban.

"Akik érkeztek, mind profi játékosok profi mentalitással, de nyilván hozzá kell szokniuk a munkához, amit mi itt, a Fradiban évek óta csinálunk.

Szeretnénk újra bajnokságot nyerni, és szeretnénk újra eljutni a BL Final 8-be."

Az elmúlt idényben második OSC legjelentősebb igazolása,

a Szolnokról megszerzett szerb világklasszis, Andrija Prlainovic.

Vad Lajos, az újbudai együttes szakvezetője hangsúlyozta, nagy fegyvertény a csapat egyben tartása és a szerb pólós megszerzése.

"Egyetlen játékost igazoltunk, de nagy dolog, hogy egyben maradt a csapat, és érkezett egy nagyon komplex játékos. Prlainoviccsal mindenképpen szintet tudunk lépni, ez már látszik az edzésmunkáján és a mérkőzéseken is. Tovább kell menni, stabil alapunk van."

A bronzérmes Szolnok sztárigazolása az

olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb center, Dusko Pijetlovic,

akinek két honfitársával, Gavril Suboticcsal és Radomir Drasoviccsal, valamint fiatal magyar válogatottakkal, a BVSC-től érkező Várnai Kristóffal és a Debrecentől átigazoló Dőry Farkassal is megerősítette keretét a Tisza-parti klub. Zivko Gocic vezetőedző kemény bajnokságra számít, de jó eredményeket vár a csapatától.

"Én mindig az első helyet várom saját magamtól és a csapattól, hogy ebből mennyi jön össze, az alapszakasz végén meglátjuk. Mindenki azt mondja, hogy csoportunkban a Fradi a legerősebb, utána jövünk mi, de mindenkire nagyon kell figyelni, nálunk is sok változás volt, ezért egy kis türelmet kérünk mindenkitől."

A bajnoki negyedik Eger célja az Eurokupa megnyerése és az OB I-ben Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végezni - hangsúlyozta Dabrowski Norbert, a hevesiek vezetőedzője.

"Még meg sem fogalmazta a vezetőség az elvárásokat, már az első héten közölték a játékosok, hogy meg akarják nyerni az Eurokupát. Ez elég beszédes.

A magyar bajnokságban szeretnénk a BL-szereplést érő első három hely valamelyikén végezni, lehet, hogy ez talán még nehezebb feladat is lesz."

A bajnokság lebonyolítása változott: az alapszakaszt ezúttal is két csoportban rendezik meg, innen az 1.-4. helyezettek a középszakasz felsőházában, az 5-8. helyezettek pedig az alsóházban folytatják. A középszakasz után azonban a mostani kiírásban már nincs rájátszás, hanem a kialakult sorrend alapján rögtön a helyosztókra kerül sor. Fontos változás az is, hogy az összes végső párharcban, így a bajnoki döntőben is csak az egyik fél második sikeréig játszanak a csapatok.

Az együtteseknek minden meccsen szerepeltetniük kell legalább egy, 1999. január 1-je után született, saját nevelésű mezőnyjátékost,

aki korábban legalább két szezont játszott az adott egyesület utánpótlásában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×