INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

wladár sándor

shane tusup

úszás

Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője a 100 méteres mellúszás döntőjében az úszók 12. rövidpályás országos bajnokságán a százhalombattai Kiss László uszodában 2015. november 12-én.

Wladár Sándor: Shane Tusup segíthet nekünk

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint ha Shane Tusup csapatot épít Magyarországon, azzal a hazai úszósport segítségére lehet, ugyanakkor nem zavarhatja a válogatott úszóit. Az InfoRádiónak nyilatkozva továbbra sem zárta ki, hogy Hosszú Katinka korábbi edző-férje hazánkban dolgozzon.

Shane Tusup úszóedzői nagysága nem megkérdőjelezhető, Hosszú Katinkát háromszoros olimpiai bajnoki címig vitte - fogalmazott az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki szerint teljesen rendjén van, ha minden idők egyik legjobb edzőjének tekintik Magyarországon, más kérdés, hogy az ő viselkedése, morálja mennyire osztotta meg a magyar sportszerető társadalmat, illetve uszodai közösséget.

Másfél éve Shane Tusup megígérte, hogy próbál változtatni, hogy ne az legyen a vasárnapi családi ebéd témája, hogy neki milyen botrányai vannak. Hogy ez elvezetett-e kapcsolatfelvételig is a szövetség és az edző között, arra ezt mondta:

"Konkrét megkeresés nem történt, hogy akar-e a Magyar Úszó Szövetséggel bármilyen szinten együttműködni, én

azt gondolom Shane-ről, hogy valóban átgondolta az életét,

és én hiszek abban, hogy a személyiség tud változni, nincs harc, nincs erő, hanem kommunikáció van."

Wladár Sándor megjegyezte, szerinte Shane Tusup új lehetőségek felé fordult, és lehetnek ezek akár Magyarországon is.

"Az ő esetében több megkeresés is lehet Magyarországon úszók részéről, de akár a világ más részéről is. Nem tartom kizártnak, hogy egy csapatot fog építeni, kohéziós erővel egy általa összetartott csapatot" - fejtegette a sportvezető, aki "zuhanyhíradónak" nevezte, hogy egy magyarországi vidéki városban telepedik le, "szerintem még ő sem tudja".

Az InfoRádiónak korábban tett nyilatkozatát megerősítve mindenesetre elmondta,

nem fogja megengedni, hogy Shane Tusup a válogatott úszóit - Hosszú Katinkát, Milák Kristófot, Kapás Boglárkát - a Duna Arénában zavarja.

"Én nem Shane Tusup ellen vagyok, hanem amellett, hogy zavartalan legyen ezen versenyzők felkészülése" - szögezte le, hozzátéve, hogy vidéken letelepedve akár még nagy segítségére is lehet Shane Tusup a magyar úszósportnak.

A Wladár Sándorral készült teljes interjút csütörtök este fél 8 után hallhatják az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Kapcsolódó hang

Wladár Sándor az új Shane Tusupról
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018