eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője az élen a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának rajtja után a spielbergi pályán 2019. június 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

F1: vége a nyaralásnak, győzelmi kényszer a Ferrarin

A nyári szünet után Belgiumban folytatódik a Forma-1-es szezon. Michelisz Norbert túraautó-versenyző szerint most három csapat pilótái is ott lehetnek az élen, Vámosi Péter szakíró viszont a Ferrari és a Red Bull izgalmas csatáját várja mostantól.

Érdekes helyzet kezd kialakulni a Forma-1 idei világbajnokságának második félévében, mert - mint Michelisz Norbert szakkommentátor, túraautó-versenyző az InfoRádióban fogalmazott - már nemcsak a két élcsapatról, a Mercedesről és a Ferrariról szól minden, ott van a Red Bull is.

"Vele is számolni kell, ha futamgyőzelmekről beszélünk, és ez a hármas harc várható a közelgő Belga Nagydíjon, Spában is. Papíron most ez a

három csapat körülbelül egyformán erős,

érdemes lesz arra figyelni, hogy a Mercedes a nyári szünet után tartani tudja-e az enyhe fölényét. Én azt érzem, hogy

a Red Bull Hondáé lehet az a csomag, amely akár tempóban is a Mercedes elé kerülhet a szezon végére,

a Ferrarit pedig már Spában megelőzheti, Monzában talán nem."

A fő kérdés Michelisz Norbert szerint az, hogy a Red Bull versenyben marad-e Spa és Monza után az elsőségért.

Vámosi Péter, a Racingline főszerkesztője eközben a Ferrarira koncentrál. Az InfoRádióban azt mondta, nagyon nagy csalódás lenne a maranellóiaknak, ha nem sikerülne valahogy egy futamgyőzelmet összekaparni a hátralévő időben, "gyakorlatilag akármelyik versenyzővel", tehát Sebastian Vettellel vagy Charles Leclerc-rel.

"A nagyobb poénérték nyilván az lenne, ha Charles Leclerc nyerne futamot, de ennyire egy irányba elmenni a fejlesztésekkel többszörös hiba" - fogalmazott a szakíró, aki szerint a hatvanas években ugyanezt már elrontotta egyszer a Ferrari, az aerodinamika helyett a motorerőre koncentrált.

"Ez vakvágány, nem járható út"

- tette hozzá.

Szerinte a Red Bull kellően bátor az évközbeni változtatáshoz - ismert, Alexander Albon érkezett a gyengén muzsikáló Pierre Gasly helyére -, hiába erős a Ferrari párosa is, két "izmos" futammal a Red Bull Racing előnyre is szert tehetne a Ferrarival szemben. Mindezt természetesen a második helyért, a szezonban remeklő Mercedes mögött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×