eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György
Antoine Griezmann, a Barcelona francia csatára köszönti a rajongókat a katalán klub alapítójáról elnevezett Joan Gamper Kupáért vívott FC Barcelona-Arsenal FC mérkőzés kezdete előtt a barcelonai Camp Nou stadionban 2019. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Andreu Dalmau

Griezmann feledtette Messit, és megnyerte a Camp Nou közönségét

Rafinha, Griezmann, Carles Pérezt. Ezzel a támadóhármassal kezdett a vasárnap esti bajnoki mérkőzésén a címvédő Barcelona. A Betis a világbajnok Nabil Fekir góljával vezetést szerzett a Camp Nouban, s akkor azért akadtak, akik aggódni kezdtek. Kár volt…

Az egyaránt sérült Lionel Messit és Luis Suárezt is nélkülöző Barcelona ugyanis 5-2-re győzött, mégpedig úgy, hogy a katalánok mezében a második bajnokiját játszó Antoine Griezmann két gólt is szerzett.

A Barcelona (egyik) francia világbajnoka rengeteg dicséretet kapott a mérkőzés után, az egyik gólja kapcsán megjegyezte: „Láttam Leótól az edzésen, s megpróbáltam lemásolni…” A mondat tartalma kicsit emlékeztetet arra, amikor jó hatvan éve Puskás Ferenc egy-egy mondattal, gesztussal mindig jelezte a Real Madridnál, hogy hiába ünneplik, továbbra is Alfredo Di Stéfano az első számú sztár a csapatban.

Griezmann különleges gólörömöt is produkált, azt pedig az NBA-sztár LeBron James mozdulatsorához hasonlították.

Két fiatal játékosnak is kijutott a dicséretből: az egyik a mindössze harmadik La Liga-mérkőzését játszó, gólt is szerző Carles Pérez, a másik a még nála is jóval fiatalabb, csupán 16 éves és 300 napos Anssumane Fati.

Ansu Fati éppen Pérez helyére állt be az utolsó tíz-tizenkét percre, szintén a La Masia neveltje, s a Barcelona történetében második legfiatalabb újonca a bajnoki mérkőzéseken. Mindössze egy játékos debütált még nála is húsz nappal fiatalabban: Vicenç Martínez, az 1941-42-es idényben.

Fati – akit Messi szívélyes és egyben nagyon emberi öleléssel köszöntött a mérkőzés után az öltözőfolyosón, ki is posztolta a képet a közösségi médiában – Bissau-Guineában született, tizenegy éves kora óta nevelkedik a La Masián.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×