eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Mozgi Milán (elöl b) és Somorácz Tamás első helyen ér célba a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének döntőjében a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

A szegedi kajak-kenu-vb csak egy dolog, fél szemünk már Tokión

Megkezdődött a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu-vb, a döntők péntektől vasárnapig lesznek. Boros Gergely, a magyar sportági szövetség szakmai igazgatója az InfoRádióban azt mondta, Tokióban különleges kihívásokra is számítani kell majd.

Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója friss tapasztalatokkal érkezett haza a jövő évi tokiói olimpia helyszínéről, ahol az ifjúsági evezős világbajnokságon tartott terepszemlét. Tapasztalatairól úgy számolt be, hogy

"egyértelműen látszik, hogy a széles csatornában kijelölt pályán uralkodó szél jobbról fúj és kicsit hátszél, eléggé stabil; szélerőműveket is telepítettek a közelbe, valószínűleg nem véletlenül.

Erre mindenképpen fel kell készülni, főleg a kenusoknak" - mutatott rá a sportvezető, aki szerint így szó sem lesz olyanról, hogy pályaelőny. A szakember szerint a japánoktól megszokott szervezéshez híven minden rendben van: megnézték a pályán kívül a szállásokat, étkezési lehetőségeket és még egy kórházat is.

Kihívás lesz az időjárás

Az olimpia előtt egy héttel már kint lesz a csapat. Boros Gergely szerint ez az akklimatizáció miatt is szükséges, hisz meleg lesz és magas páratartalom.

"Most 35 fok volt, ez párosult egy 90 és 100 százalék közötti páratartalommal – harapni lehet a levegőt"

- fordította a számok nyelvére. A japán versenyszervezők odafigyeltek az evezősökre, futamok után mindenkihez gyorsan odamentek motorcsónakokkal, hogy jól vannak-e, és aki kért, rögtön kapott vizet is. Ezt itthon nehéz modellezni, kihívás lesz a sportolóknak.

Szeptemberben egyébként a magyar felnőttválogatott is Tokióba utazik majd tesztelni, úgyhogy mindenki a saját bőrén is megtapasztalhatja az extrém körülményeket - aki még a tavaly őszi látogatás alkalmával ezt nem tette meg az egészségügyi és mérőstáb társaságában.

Boros Gergely látogatásának időzítését az indokolta, hogy pontosan egy évvel volt a kajak-kenus versenyek előtt, a legtöbb információt tehát így lehetett beszerezni az olimpián várható "égi", időjárási körülményekről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×