eur:
393.22
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Twitter/Mercedes-AMG F1 ‏

Bemutatta, milyen autóval száguld idén a címvédő F1-csapat

Megtartotta hivatalos autóbemutatóját a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló, amelynek W10 kódjelzésű idei modellje a korábbi években megszokott ezüst színű fényezést kapta - a közösségi médiaoldalakon nyilvánosságra hozott fényképek szerint.

A stuttgarti autógyár F1-es csapata a finn Valtteri Bottasszal a volánnál már tesztelte is az új versenygépet, amely zárt kapuk mögött gurult a pályára Silverstone-ban.

A W10 elnevezésben a tízes szám arra utal, hogy a Mercedesnek az idei lesz a 10. szezonja az F1-ben azóta, hogy újra gyári csapatként vesz részt az elitkategória küzdelmeiben.

Az eddig bemutatott versenyautókhoz hasonlóan a Mercedesnél is jól látható a szélesebb első szárny, amelynek az idei szabályok szerint 180 centiméter helyett 200 centiméter szélesnek kell lennie.

"Mindenki pont nélkül vág neki a világbajnokságnak, a tavalyi évet lezártuk, most egy teljesen új kihívás következik" - jelentette ki Toto Wolff csapatfőnök. A Mercedes 2014 óta sem a konstruktőrök, sem pedig a pilóták pontversenyében nem talált legyőzőre, az ötszörös világbajnok brit Lewis Hamilton négy, a már visszavonult német Nico Rosberg pedig egy vb-címet szerzett a stuttgarti csapattal.

A 34 éves Hamilton az idén a hetedik, csapattársa, a 29 esztendős Bottas a harmadik szezonját kezdi a Mercedesszel.

A Mercedes a Renault, a Haas, a Toro Rosso és a Williams után az ötödik F1-es csapat, amely bemutatta idei versenyautóját. Szerdán még a Red Bull leplezi le a 2019-es versenygépet, míg a Force Indiából Racing Point névre keresztelt istálló az új dizájnt prezentálja. A McLaren csütörtökön, a Ferrari pénteken tart bemutatót, utolsóként pedig hétfőn az idén Alfa Romeo Racing néven induló Sauber rántja le a leplet a 2019-es modellről.

A szezon előtti első hivatalos teszt hétfőn kezdődik Barcelonában, a vb pedig március 17-én, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal rajtol.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×