eur:
394.29
usd:
370.33
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Twitter

Ez volt az első gyári bemutató a Forma-1-ben

A Renault Forma-1-es csapata első gyári istállóként bemutatta 2019-es Forma-1-es autóját.

A mezőnyben harmadik csapatként a Renault is bemutatta a 2019-es autóját, az RS19-et. A francia csapat a korábbi sikerek után 2016-ban alakított ismét gyári istállót, és az idei szezonban már a győzelmekért szeretne harcolni. A visszatérés óta minden évben előrelépett a konstruktőri pontversenyben, a tavalyi szezont a 4. helyen zárta.

Cyril Abiteboul, a Renault sportprogramjának igazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy a motor terén soha nem tettek akkora előrelépést, mint a mostani téli holtszezonban, az RS19-ben pedig csak a szervokormányt tartják meg az előző autóból - írja a gphirek.hu.

A hivatalos bemutatóra az enstone-i főhadiszálláson összegyűlt újságírók egy 2019-es elemekkel ellátott 2018-as gépet vehettek csupán szemügyre az idei festéssel. Az istálló sok részletet az utolsó pillanatig fejleszt az új autón, így annak több eleme még gyártás alatt van, és csak közvetlenül a jövő héten kezdődő tesztre készül el.

Nagy változás a csapat életében, hogy Robert Kubica, de még inkább Fernando Alonso óta először lesz már az eredmények terén is toppilótának számító versenyzőjük Daniel Ricciardo személyében. Tavaly nyáron jelentette be az ausztrál pilóta, hogy elhagyja a Red Bullt, és egy olyan együtteshez igazol, amely jelenleg nem tartozik az önerőből győzelemre képes gárdák közé.

A másik versenyző marad a csapatnál 2017 óta vezető, 2010 óta az F1-ben versenyző, mégis dobogós helyezés nélkül álló Nico Hülkenberg, aki szintén elismert és megbecsült pilótának számít, Ricciardo érkezését pedig remek lehetőségnek tartja arra, hogy ezt bizonyítsa.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×