eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kimi Raikkönen, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő Alfa Romeo finn versenyzője (b) és olasz csapattársa, Antonio Giovinazzi leleplezi a csapat új, 2019-es versenyautóját a montmelói pályán 2019. február 18-án. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 17-én rendezik Melbourne-ben.
Nyitókép: MTI/AP/Manu Fernandez

Räikkönen stílusos bemutatója: a kavicságyba csapta az Alfát - videó

A barcelonai szezon előtti teszt kezdete előtt nem sokkal az Alfa Romeo megmutatta 2019-es F1-es autóját, a C38-at.

Az idén Alfa Romeo Racing néven induló Sauber istálló volt az utolsó a Forma-1-es csapatok közül, amely bemutatta a nyilvánosságnak az új autóját. Ennél tovább nem is húzhatták volna a premiert, mert a barcelonai hivatalos teszten már amúgy is köröznie kell az idénynyitóra készülő kocsiknak.

Nagy felhajtást nem csináltak, a teszt hivatalos kezdete előtt háromnegyed órával kitolták a kocsit a garázs elé, kijött a két pilóta, és elkészültek a kötelező fotók.

Az idén az Alfát 2007-ben a Ferrarival világbajnok, 39 éves finn Kimi Räikkönen és a 25 esztendős olasz Antonio Giovinazzi vezeti majd. A 2019-es piros-fehér festésű versenyautót a két pilóta és Frederic Vasseur mutatta be a barcelonai Circuit de Catalunya boxutcájában, majd a teszt kezdetekor Räikkönen a pályára is gurult az új modellel, de hibázott az egyik kanyarnál. A gyakorlást a műszaki mentés idejére félbeszakították, ugyanakkor sem a pilóta, sem pedig az autó nem sérült meg.

A Sauber, melyet a boxutcai pletykák szerint akár már az idén végleg felvásárolhat az Alfa Romeo, tavaly nyolcadik lett a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében, megelőzve a Toro Rossót és a Williamst. Ez önmagában jelentős előrelépés volt a mindössze 5 ponttal zárt 2017-es idényhez képest, a csapat a Ferrarival szorosabbra húzott partneri együttműködés és az Alfa Romeo támogatásának köszönhetően elindult felfele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×