eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Cseh Lászlónak egyre nagyobb kihívást jelentenek a fiatal versenyzők

Cseh Lászlónak egyre nagyobb kihívást jelentenek a fiatal versenyzők

Az eddigieknél is nagyobb kihívás vár a magyar mezőnyben a korábban hosszú ideig egyeduralkodó Cseh Lászlóra – fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

A 200 méteres pillangó európai ranglistájának első három helyezettje magyar – emelte ki a szövetségi kapitány. Az Európa-bajnokságon négy hazai versenyző indulhat, a középdöntőbe azonban csak kettő juthat tovább. Ha nem lenne a szabály, a rövidpályás tornán úszott eredményeikkel mind a négyen döntősek lettek volna.

Így Cseh Lászlónak már az előfutamban is teljes erőbedobással kell úsznia, ha a legjobb 16 közé be akar jutni.

Eddig közepes úszással is biztos lehetett a továbbjutásban, így viszont az európai ranglistán első három magyar úszót biztosan meg kell vernie.

Sós Csaba hozzátette, hogy a 32 éves úszó megérti a helyzetet, és semmiféle privilégiumra nem számít a fiatalokkal szemben.

Ha továbbjut, a középdöntő valamivel könnyebb lesz Cseh Lászlónak, majd pihenhet egy napot. A rövidpályás Eb-n gondot okozott, hogy 7 órán belül kétszer kellett úsznia, és az embernek, ahogy idősödik, egyre több időre van szüksége a regenerációra – figyelmeztetett a szövetségi kapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×