eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Baráth Etele: sokak szerint harakirit hajtottunk végre

Továbbra is rendkívül komolyan veszi a zéró tolerancia elvét a doppingolással szemben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, még akkor is, ha ezzel a saját eredményességét ronthatja - hangsúlyozta az InfoRádiónak Baráth Etele, a szervezet elnöke.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig ötven orvosi vizsgálatot rendelt meg, és folytatja a zéró toleranciát a doppingolás ellen – emelte ki a szervezet elnöke.

„Ennek természetesen mi is áldozatai vagyunk. Sokan azt mondták, hogy harakirit hajtunk végre. Tekintettel arra, hogy az ember ismeri, milyen folyamatok játszódnak a társadalomban, tudja, hogy ezek a gyerekek benne élnek ebben a közösségben, mindenféle hatás éri őket, tudni kell, hogy beszűrődik a sportba is sok olyan felelőtlenség, amivel nekünk szembe kell nézni. Mi ezt megkezdtük. Még az olimpiai eredményesség férfi szakágban mérhető hiányosságai is visszavezethetők erre is. Ezért én is, mindenki felelős, hogy ez így volt” - fejtette ki Baráth Etele.

A szövetség vezetője elmondta, hogy szakértői rendszert állítanak fel.

„Föl kell építenünk egy olyan orvos-egészségügyi hátteret, olyan szakértői rendszert, amely a kiválasztástól kezdve végigkíséri a fejlődés folyamatát, a versenyzőből a maximális eredményt ki tudja hozni anélkül, hogy bármilyen idegen szerhez hozzá kellene nyúlnia. Komoly befektetéseket tervezünk a következő évre a rendszer létrehozására. Az első lépéseket megtettük, egy éve már ezt fejlesztjük” - közölte.

Idén tavasszal Dudás Miklós kajakozó követett el doppingvétséget, júniusban Dombvári Bence akadt fent az ellenőrzésen, és néhány héttel az olimpia előtt Horváth Bencéről és Szomolányi Mátéról derült ki, hogy atipikus mintát produkáltak, így a szövetség döntése után nem indulhattak Rióban.

A sportvezetővel készült interjút teljes terjedelmében szombaton délután fél hattól hallgathatják meg az InfoRádió Víztükör című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×