Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Divízió I-es jégkorong-vb: nehezen, de legyőztük a briteket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar jégkorong-válogatott 4-2-re nyert a brit csapat ellen a divízió I-es világbajnokság nyitófordulójában a Papp László Arénában.

A hazaiak végig nagy mezőnyfölényben voltak, ám egészen a 23. percig a vendégek vezettek egy szerencsés góllal, és a 37. percig tartották a döntetlent. A záró játékrészben aztán - az egy év kihagyás után visszatérő Szuper Levente nagy mentését követően - Sikorcin Ladislav végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A magyarok hétfőn az olaszokkal szemben alulmaradt dél-koreaiakkal találkoznak.

Eredmény, 1. forduló:
Magyarország - Nagy-Britannia 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)

gól: Nagy G. (23.), Vas M. (29.), Ladányi (37.), Sikorcin (52.), illetve D. Phillips (17.), Shields (31.)

A kapuban Szuper Levente kezdett, aki az elmúlt idényt kihagyta, ám így is meggyőzte Chernomaz kapitányt, hogy első számú kapusként számítson rá.

Az első harmadban nagy mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, sok volt a lövés, a testjáték, Murphy azonban mindent védett, ugyanakkor David Phillips távoli lövése Szuper lábvédői között utat talált.

A folytatásban sikerült gyorsan egyenlíteni Nagy Gergő kapáslövésével. Maradt a nyomás, Vas Márton egy kipattanót értékesített, ezzel már a magyaroknál volt az előny. Szirányi kiállítását góllal büntette a brit gárda, ám ezzel sem tört meg a lendület, mert előbb Ladányi, majd később Vas János talált be. Utóbbi gólját végül rúgó mozdulat miatt nem adták meg.

A harmadik harmadban főleg az ellentámadásokra játszott a magyar csapat. Az 52. percben Szuper védett óriásit, és a kontrát követően Sikorcin lőtt hatalmas gólt. A hajrában sok volt a kiállítás, az utolsó perceket végig támadták a britek, de nem sikerült gólt szerezniük.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány:
"Nagyon nehéz volt a kezdés, nagy volt az elvárás a játékosokkal szemben a jó rajt miatt. Az elején még nem mentek be a helyzetek, de végig ragaszkodtunk a taktikánkhoz, és ez eredményre vezetett. Büszke vagyok a csapatomra, és külön köszönet a világ legnagyszerűbb szurkolótáborának."

korábban:
Kazahsztán-Japán 5-2
Olaszország-Koreai Köztársaság 4-0