Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kalotaszegi motívumokkal az olimpiára - képek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A sportolók fejével próbált gondolkodni a MOB olimpiai felvonuló- és formaruha pályázatán győztes két tervező. Csergő Noémi és Mohari Kinga a magyar jelleget megtartva a klasszikust kívánta ötvözni a divatos nemzetközi irányzatokkal.

Fiatalos, sportos és könnyed, de egyúttal messziről is látványos viseletet álmodtunk meg olimpiai felvonulóruhának - mondta az InfoRádiónak a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pályázatán győztes Innoé Design két tervezője, Csergő Noémi és Mohari Kinga.

A beérkezett 32 pályaműből hat maradt versenyben, majd a zsűri szakmai javaslata alapján végül három kollekció közül választott a MOB elnöksége.

Csergő Noémi kifejtette, hogy a formaruhán a klasszikust kívánták ötvözni a divatos nemzetközi irányzatokkal, megtartva a magyar jelleget, hogy egyből észre lehessen venni a magyaros viseletet és mintákat. Kalotaszegi nagyírásos motívumokat raktak a ruhákra, amelyek messziről is dominálnak - tette hozzá.

London a divat egyik fővárosa, ezért is tartották fontosnak a tervezők, hogy a magyar küldöttségről jó vélemény alakuljon ki, főleg azután, hogy a pekingi formaruhákat sokan bírálták a nemzetközi sajtóban. Csergő Noémi kiemelte: terveken megnézték, hogy a teljes csapaton hogyan mutatna a ruha a megnyitó ünnepségen, és látványos az összkép.

Nem kérték ki sportolók véleményét a tervezés során, de megpróbáltak az ő fejükkel gondolkozni, és olyan ruhát készíteni, amit szívesen viselnének, és többször is felvennének. A nőknek például fehér és élénk piros színű sportos ingruhát terveztek, amelynek a vállán nagy fekete motívumok láthatóak.

Szerző: Kaposi Dávid