eur:
392.16
usd:
366.49
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hungaroring: Gyulay váltja Palikot

Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke lett a Hungaroring Sport Zrt. új elnök-vezérigazgatója.

Palik László távozó elnök a kedden, a Hungaroringen megtartott sajtótájékoztatón a hír bejelentésekor családi okokkal indokolta távozását, Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakos váltotta Palik Lászlót a Hungaroring elnöki székében - jelentette be a volt elnök.

Mint mondta, családi okok miatt kívánt lemondani,mert a jövőben szeretne több időt tölteni feleségével és két kiskorú gyermekével. Ezért megkereste a többségi tulajdonos magyar államot, és néhány hónapja elkezdődött a közös munka Gyulay Zsolttal, aki az első Orbán kormány idején az újpesti futballklub ügyvezetője volt.

A folytonosság Palik László szerint a Hungaroring Zrt.-nél egy pillanatig nem szakad meg, mivel Gyulai Zsolt elnök-vezérigazgatósága alatt Dancsó Pál - eddigi vezérigazgató - cégvezető marad. Palik László búcsújában köszönetet mondott egykori kollégáinak és feleségének.

Halasi Tibor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára elmondta: a döntés a kisebbségi tulajdonos Ostermann Kft. beleegyezésével született. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gazdaságos és minél költséghatékonyabb gazdálkodást vár az új vezetéstől.

Halasi Tibor szerint Gyulay Zsolt személyével a sport és a gazdasági élet területén is jártas vezető került a Hungaroring élére. A vezetőváltás a társaság életében, szerkezetében vagy tulajdonosi struktúrájában nem jelent változást. Halasi Tibor kitért arra is, hogy a többségi tulajdonos elégedett Palik László eddigi tevékenységével, majd megköszönte munkáját.

Gyulai Zsolt frissen kinevezett elnök-vezérigazgató úgy fogalmazott, azért vállalta a posztot, mert a magyar Formula-1 ügye nemzeti ügy. Hozzátette, igyekszik minél kevesebb szakmai kérdésbe beleszólni, feladata inkább az értéknövelő beruházások és a költséghatékony működés megteremtésében van.

A Hungaroring egyébként Palik László elmondása szerint 10 százalékkal növelte idén jegyár-bevételeit és nézőszámát az eddigiekhez képest.

Palik Lászlót 2001 februárjában kérte fel Deutsch Tamás, akkori fejlesztési miniszter a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatójának. A vezérigazgatói kinevezést később kapta Dancsó Pál, miután az elnöki és vezérigazgatói posztokat szétválasztották.

A vezetőváltás várhatóan nem befolyásolja a magyarországi Formula-1-es futam jövőjét, hiszen a magyar állam nemrég 2016-ig szóló megállapodást kötött a jogtulajdonos Bernie Ecclestone-nal.

Halasi Tibori, a többségi állami tulajdonú Hungaroring Zrt. felügyeletét ellátó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elnökének tájékoztatása szerint a Hungaroring Zrt. közgyűlése egyhangúlag döntött Gyulay kinevezése mellett.

A 46 éves Gyulay megbízatása augusztus 31-től szól. Az eddigi elnököt, Palik Lászlót 2001 februárjában nevezték ki, s távozását idén júliusban jelentette be.

Gyulay a vezérigazgatói poszton Dancsó Pált követi, aki cégvezetőként dolgozik tovább a társaságnál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×