eur:
392.16
usd:
366.49
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szalay: Veszprém környéki versennyel kárpótolnák az idei Dakar-rali indulóit

A hét elején Budapesten tárgyalt Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára a Dakar-ralit szervező cég vezetőivel. A szervezet kelet-európai képviselője, Szalay Balázs az InfoRádiónak elmondta: szóba került a 2010-es Dakar-rali prológjának magyarországi megrendezése, valamint egy másik verseny, amellyel az idei lefújt viadal indulóit kárpótolnák. Hozzátette: az esetleges dél-amerikai rendezés nem befolyásolja a magyarországi célokat.

Eredményesek voltak Ujhelyi István tárgyalásai a Dakar-rali szervezőivel?

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára a hét elején tárgyalt a Dakar-ralit szervező cég, az ASO vezetőivel. Bíztatóak az előjelek, de még nincs végleges döntés. Szóba került a 2010-es Dakar-rali prológjának magyarországi megrendezése, valamint egy másik, még idei, Veszprém környéki verseny is.

Ez utóbbi mikor lehetne?

Nincs konkrét időpontja, április, május környékén lehetne. Ez egy kárpótló verseny lenne azoknak, akik a január elején lefújt idei Dakar-ralin indultak volna. Ezen a viadalon térítésmentesen indulhatna mindenki, aki részt vett volna a 2008-as ralin.

A dél-amerikai rendezésnek mekkora a realitása?

Valóban szóba került ez a lehetőség is, de az ASO nem írt még alá megállapodást. Keresik a megoldást, és a lehetséges helyszíneket, de nincs aláírás közelében a megegyezés.

Dél-Amerika reális alternatíva lehet?

Elképzelhető és megoldható, hogy Argentínából induljon a rali. 2000-ben Párizs-Dakar-Kairó volt a verseny neve, akkor hajóval vitték a járműveket Le Havre-ból Dakarba, és innen kellett Kairóba eljutni. Hasonlót el lehetne képzelni bármely helyszínnel.

Ez ronthatja a budapesti indulás esélyeit?

Nem, mert más évről van szó. Budapest 2010-re írt alá előszerződést, a dél-amerikai rendezést pedig 2009-re tervezik.

{{keretes_cim}}

Ujhelyi István a Népszabadságnak elmondta: az ASO a sivatagi körülményekhez ugyan nem hasonlító, ám a hazai ralifutamoknak rendszeresen otthont adó Várpalota és Veszprém környéki lőterek murvás pályáin képzeli el a nyolc-tíz napos versenyt. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára hozzátette: a cég tervei között egy Balaton márkanevet viselő, ötfordulós nemzetközi sportrendezvény megszervezése is szerepel. Ezen a franciák kerékpározásban, úszásban, maratoni futásban, vitorlázásban és golfban is megszerveznének egy-egy nagyszabású balatoni sporteseményt.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×