eur:
392.16
usd:
366.49
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Button nyerte a Magyar Nagydíjat

Az angol Jenson Button nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. A második a spanyol Pedro de la Rosa, a harmadik pedig a német Nick Heidfeld lett. Michael Schumacher kiállt, de Kubica kizárása miatt végül nyolcadik lett. Fernando Alonso és Kimi Räikkönen kiesett.

A Honda angol pilótájának ez volt az első futamgyőzelme, míg a McLaren spanyol versenyzője először állhatott a dobogóra.

A sztárok közül elsőként Kimi Räikkönen esett ki: a 26. körben Liuzzi lasssított, hogy elengedje a finn klasszist a McLaren pedig nekirohant, az Räikkönen pedig totálkárosra törte a kocsit.

Amíg eltakarították a roncsot, bejött a biztonsági autó. Öt körrel később folytatódhatott a versengés: az élen Alonso, mögötte Button és de la Rosa haladt, Michael Schumacher pedig csak a hetedik volt.

A címvédő és a pontversenyben élen álló spanyol Fernando Alonso egy kerékcsere után kényszerült kiállni, mert a Renault szerelői valószínűleg rosszul rakták fel az egyik abroncsot, amely miatt az autó irányíthatatlanná vált.

A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher kiállt, mert a Ferrari taktikájának megfelelően az utolsó körökben eső-gumikkal körözött, azonban miután már alig tudta a pályán tartani az autót kiállt a boxba.

A spanyol pilótának továbbra is 100, míg a német riválisának 90 pontja van. A sorozatból még öt verseny maradt hátra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×