Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fordított és nyert a Barca

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Barcelona nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, miután a párizsi döntőben 2-1-re győzött az Arsenal ellen.

Az Arsenal kezdett bátrabban, a londoni gárda francia sztárja, Thierry Henry két közeli lövéssel is tesztelte Victor Valdest, a katalánok kapusát.
/>
/>A Barcelona a nyolcadik percben lőtt először kapura, de Ludovic Giuly próbálkozása nem jelentett gondot a góltalansági rekorder Jens Lehmann-nak. A 12. perc a világ legjobb játékosának tartott Ronaldinho lőtt szabadrúgásból mellé.
/>
/>Hat perccel később Lehmann ütötte el Samuel Eto'ót a 16-os vonala előtt, majd Guily a továbbcsorgó labdát a kapuba lőtte. A játékvezető azonban belesípolt az akcióba, Lehmannt jogosan kiállította, de a gólt nem adta meg és szabadrúgás következhetett. Ronaldinho nem sokkal lőtt mellé.
/>
/>Emberelőnyben fölényben futballozott a katalán sztárcsapat, de nagy helyzetekig nem jutott. A 37. percben az Arsenal jutott vezetéshez: Henry remek szabadrúgása után Sol Campbell mintaszerűen fejelt a kapuba.
/>
/>A Barcelona szinte egykapuzott a szünetig, igazi helyzetig csak Eto'o jutott, a csatár lefordult Campbellről, és lövését a cserekapus Almuniának hárította a kapufa segítségével.

 

A második félidőben az Arsenal sokáig okosan tartotta előnyét, és olykor-olykor veszélyes helyzetekig is eljutott, de a zuhogó esőben nagyon elfáradt, így a Barcelona Eto'o és Belleti góljával fordítani tudott.