INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

navracsics tibor

veszprém

európa kulturális fővárosa

ekf

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság (EB) kultúráért, oktatásért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa beszédet mond az EU-karriernap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen című rendezvényen Budapesten, a Ludovika épületében 2015. február 12-én.

Régi vágya válhat valóra Veszprémnek

InfoRádió

Folytatódik a Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa program. Navracsics Tibor, a program kormánybiztosa a sajtótájékoztatón az önkéntes programjukra és a városkép fejlesztő programra hívta fel a figyelmet.

Ragyogók, ez lesz a nevük az Európa Kulturális Fővárosa-program önkénteseinek – jelentette be a szlogen- és névpályázat eredményét Navracsics Tibor. Tavaly késő ősszel hirdették ki a veszprémi önkéntességi stratégiát, és most készül a Balaton régiós, ez 2023-ban közösségteremtési szempontból a legfontosabb program lesz – mondta a kormánybiztos.

„Az Európa Kulturális Fővárosa-pályázat egyik leghangsúlyosabb pontja éppen az, hogy Veszprém és a régió ne csak Európának mutassa meg magát, hanem közben erősödjön a helyi, illetve regionális közösség is. Mind az idősebbek, mind a fiatalabbak számára lehetőséget szeretnénk adni arra, hogy a rendezvényekbe bekapcsolódjanak szervezőként, rendezőként, segítsenek minket a munkánkban – fogalmazott a kormánybiztos, hozzátéve:

annyi önkéntesünk lesz, amennyit elbírunk.

Nagyon sok nyugat-európai példánk van, a leghíresebb, aminek talán majd az anyagi támogatására is fogunk, reményeim szerint pályázni, az éppen az Európai Szolidaritási Testület, amely az Európai Unió által finanszírozott, olyan koordinációs testület, amely lehetővé teszi a határon átnyúló önkéntességet is, tehát külföldről is érkezhetnek Veszprémbe és a balatoni régióba.”

Navracsics Tibor hozzátette, hogy az Európa Kulturális Fővárosa-program másik fontos előkészítő eleme a veszprémi utcakép-fejlesztési program.

„Ez az egyik olyan emblematikus pontja a felkészülési időszaknak, amely éppen azért fogalmazódott meg, mert mindenki, aki Veszprémben ismerős, pontosan tudja, hogy évek óta fennálló vágy, hogy a belváros, az Óváros tér és környéke élettel telítődjön meg esténként, illetve hétvégente, a hivatali órákon túl. Azt láttuk, hogy a pontszerű újítások nem vezetnek eredményre, éppen ezért azzal próbálkozunk most majd, hogy a Papírkutyával kezdve, majd több üzlethelyiséget is felújítva és bérbe adva

megpróbáljunk új életet lehelni Veszprém belvárosába, vagy az eddigieknél is izgalmasabb életet hozni ide”

– emelte ki a kormánybiztos.

Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy a 2023-ban esedékes programokat jelentősen nem hátráltatta a koronavírus.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Veszprém EKF – Navracsics Tibor kormánybiztos
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018