eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Navracsics Tibor, az Európai Bizottság (EB) kultúráért, oktatásért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa beszédet mond az EU-karriernap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen című rendezvényen Budapesten, a Ludovika épületében 2015. február 12-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Régi vágya válhat valóra Veszprémnek

Folytatódik a Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa program. Navracsics Tibor, a program kormánybiztosa a sajtótájékoztatón az önkéntes programjukra és a városkép fejlesztő programra hívta fel a figyelmet.

Ragyogók, ez lesz a nevük az Európa Kulturális Fővárosa-program önkénteseinek – jelentette be a szlogen- és névpályázat eredményét Navracsics Tibor. Tavaly késő ősszel hirdették ki a veszprémi önkéntességi stratégiát, és most készül a Balaton régiós, ez 2023-ban közösségteremtési szempontból a legfontosabb program lesz – mondta a kormánybiztos.

„Az Európa Kulturális Fővárosa-pályázat egyik leghangsúlyosabb pontja éppen az, hogy Veszprém és a régió ne csak Európának mutassa meg magát, hanem közben erősödjön a helyi, illetve regionális közösség is. Mind az idősebbek, mind a fiatalabbak számára lehetőséget szeretnénk adni arra, hogy a rendezvényekbe bekapcsolódjanak szervezőként, rendezőként, segítsenek minket a munkánkban – fogalmazott a kormánybiztos, hozzátéve:

annyi önkéntesünk lesz, amennyit elbírunk.

Nagyon sok nyugat-európai példánk van, a leghíresebb, aminek talán majd az anyagi támogatására is fogunk, reményeim szerint pályázni, az éppen az Európai Szolidaritási Testület, amely az Európai Unió által finanszírozott, olyan koordinációs testület, amely lehetővé teszi a határon átnyúló önkéntességet is, tehát külföldről is érkezhetnek Veszprémbe és a balatoni régióba.”

Navracsics Tibor hozzátette, hogy az Európa Kulturális Fővárosa-program másik fontos előkészítő eleme a veszprémi utcakép-fejlesztési program.

„Ez az egyik olyan emblematikus pontja a felkészülési időszaknak, amely éppen azért fogalmazódott meg, mert mindenki, aki Veszprémben ismerős, pontosan tudja, hogy évek óta fennálló vágy, hogy a belváros, az Óváros tér és környéke élettel telítődjön meg esténként, illetve hétvégente, a hivatali órákon túl. Azt láttuk, hogy a pontszerű újítások nem vezetnek eredményre, éppen ezért azzal próbálkozunk most majd, hogy a Papírkutyával kezdve, majd több üzlethelyiséget is felújítva és bérbe adva

megpróbáljunk új életet lehelni Veszprém belvárosába, vagy az eddigieknél is izgalmasabb életet hozni ide”

– emelte ki a kormánybiztos.

Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy a 2023-ban esedékes programokat jelentősen nem hátráltatta a koronavírus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×