eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
London, 2015. február 17.Maggie Smith kétszeres Oscar-díjas brit színésznő a Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel (The Second Best Exotic Marigold Hotel) című filmje bemutatóján Londonban 2015. február 17-én. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Stallonét és Pittet is lenyomta a brit sikersorozat moziváltozata

A Downtown Abbey című film uralta a hét végén az észak-amerikai sikerlistát, 31 millió dolláros jegybevételével magasan megelőzte a Brad Pitt főszereplésével készült Ad Astra-t és Sylvester Stallone utolsó Rambóját.

A nemzetközi filmpiacon az angol filmdráma eddig 41 millió dollárt forgalmazott. A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és Michael Engler rendezte. A filmvásznon a sorozat eredeti szereplőit Hugh Bonneville-t, Elizabeth McGovernt, Michelle Dockeryt és Maggie Smitht láthatjuk viszont.

"A nézők egyértelműen készen álltak arra, hogy visszatérjenek Downtownba és meglátogassák Crawleyékat és minden jól ismert szereplőt a földszinten és az emelten"

- mondta Lisa Bunnell, a Focus Features forgalmazásért felelős igazgatója.

Brad Pitt új filmje, az Ad Astra az előrejelzéseknél egy kicsit jobban, 19,2 millió dollár jegybevétellel nyitott. A James Gray rendezte drámának azonban nagyot kell még menetelnie ahhoz, hogy hozza 80 millió dolláros költségvetését.

Az 55 éves amerikai színész a sci-fiben Roy McBride űrhajóst alakítja, aki a világűrbe indul, hogy megkeresse szintén űrhajós apját (Tommy Lee Jones), aki több mint egy évtizede eltűnt egy Neptunuszt kutató misszióban. A férfit sokáig halottnak hitték, de később egy úgy vélik, hogy Clifford McBride még él, és egy távoli bolygón bujkál, sőt potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra.

Roy McBride utazása egy önismereti úttá válik. "Ez a film jelentette a legnagyobb kihívást, amelyen valaha is dolgoztam, mivel a James (Gray) által elképzelt történet igen árnyalt" - nyilatkozta a velencei filmfesztiválon szeptember elején tartott filmbemutatón Pitt, aki egyben a film producere is.

Sylvester Stallone filmje alig maradt le az Ad Astrától, a kasszasikerlista harmadik helyére került 19,015 millió dollár jegybevétellel. Az Adrian Grunberg rendezte filmnek Stallone volt az egyik forgatókönyvírója.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×