INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

moholy-nagy lászló

mai manó ház

kiállítás

Budapest, 2019. március 26. Érdeklődő a Bauhaus100 - A zseniális kísérletező: Moholy-Nagy László fotográfiai című kiállítás sajtóbejárásán a Mai Manó Házban 2019. március 26-án. A közönség először láthatja Budapesten a Magyar Fotográfiai Múzeumban őrzött gyűjteményt. MTI/Szigetváry Zsolt

Még soha nem látott gyűjteményből nyílik kiállítás

Infostart / MTI

Moholy-Nagy László, a 20. század talán legnagyobb hatású magyar képzőművésze fotográfiáiból nyílik tárlat a Mai Manó Házban Bauhaus100 - A zseniális kísérletező címmel. A közönség először láthatja Budapesten a Magyar Fotográfiai Múzeumban őrzött gyűjteményt.

"A Bauhaus századik évfordulója alkalmából megszervezett kiállításon egy olyan alkotó műveit mutatjuk be, aki a fotográfiát alapjaiban rengette meg" - fogalmazott Baki Péter, a Mai Manó Ház igazgatója.

Tóth Balázs Zoltán, a kiállítás kurátora szólt arról, hogy a Magyar Fotográfiai Múzeum 87 darabos fotókollekcióval rendelkezik az 1946-ban elhunyt Moholy-Nagy Lászlótól. A festőként, formatervezőként, filmesként is ikonikus művész fotográfiáit három tematikus csoportban mutatja be a tárlat: az első egységben fotogram kísérletei, a másodikban fotóplasztikái, a harmadikban egyéb kísérletei, absztrakciói láthatók, és megtekinthető a Fekete-Fehér-szürke fényjáték című filmje is.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018