eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A felvétel 2017. február 7-én készült a Magyar Nemzeti Filmalap székházában tartott háttérbeszélgetésen.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Zárt körű lesz Andy Vajna temetése

A Nemzeti Örökség Intézete közleményt adott ki: a múlt vasárnap elhunyt filmügyi kormánybiztos végső búcsúztatása nem sajtónyilvános.

Már az ideje és a helyszíne is megvan a közelmúltban elhunyt Andy Vajna producer és filmügyi kormánybiztos végső búcsúztatásának. Az Index.hu most arra volt kíváncsi, csütörtökön a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe beengedik-e az eseményt és az érdeklődő nyilvánosságot összekötő sajtót. A lap hétfői cikkében arról tudósít: erre nem lesz lehetőség. A temetést szervező Nemzeti Örökség Intézete közölte, az esemény zárt körű lesz, és – a család kérésére – nem adnak ki bővebb információt a búcsúztatásról.

Azt sem lehet tehát tudni, hogy az elhunyt filmproducer végső nyughelye mellett valóban beszédet mond-e Arnold Schwarzenegger filmsztár, és felszólal-e Orbán Viktor miniszterelnök.

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos életének 75. évében, hosszú betegség után, budapesti otthonában hunyt el két hete. Végső búcsújára a Fiumei úti temető 41-es művészparcellájában kerül sor, sírhelye Kerényi Imréé, Makk Károlyé és Jancsó Miklósé mellett lesz, a sírhelyet özvegye választotta ki. Korábban szó volt róla, hogy Los Angelesben kap végső nyughelyet fia mellett, ám ezt az elmúlt héten Gulyás Gergely a kormányinfón cáfolta.

Andy Vajnától sokan búcsúztak nyilvánosan: filmcsillagok, Hollywood filmélete, a szakma hazai krémje, a magyar kormány, illetve a kormányfő, és a közösségi médiában több bejegyzéssel búcsúzott tőle ismert felesége is.

A filmügyi kormánybiztos az utóbbi egy-két év zajos magyar filmsikereit megelőzően, még 2013-ban adott interjút az InfoRádiónak, az Aréna című műsor vendége volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×