INFORÁDIÓ 
2019. október 19. szombat
Nándor

andy vajna

temetés

fiumei úti nemzeti sírkert

Budapest, 2019. január 20. Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A felvétel 2017. február 7-én készült a Magyar Nemzeti Filmalap székházában tartott háttérbeszélgetésen. MTI/Balogh Zoltán

Kiderült, mikor temetik Andy Vajnát

Infostart

A filmproducer özvegye már a kiválasztotta a sírhelyet, a Andy Vajnát egy hét múlva, január 31-én helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti temetőben - értesült a Blikk.

Korábban még nem volt biztos a helyszín, felmerült, hogy nem Magyarországon búcsúztatják, hanem a szülei, George és Clara, valamint fia, Justin mellett nyugszik majd a filmügyi kormánybiztos, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt a legutóbbi Kormányinfón cáfolta. Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány saját halottjának tekinti Andy Vajnát, a temetést finanszírozza, a temetés a Fiumei úti sírkertben lesz.

A Blikk most arról ír, hogy a január 20-án elhunyt filmproducer özvegye, Vajna Tímea már a sírhelyet is kiválasztotta. A lapnak Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a Fiumei úti sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) főigazgatója elmondta, a család kérése volt, hogy Vajna Andrást az ország egyetlen nemzeti emlékhelyén helyezzék végső nyugalomra. Mint mondta, kedden érkezett a Miniszterelnökség felkérése az állami temetés lebonyolítására.

Körbevezették az özvegyet a 60 hektáros sírkertben, Vajna Tímea pedig a sírhelyet is kiválasztotta - mondta a lapnak a főigazgató.

A Blikk értesülései szerint január 31-én a Fiumei úti sírkert ravatalozójánál lesz a búcsúztatás, majd a 41-es művészparcellában lehet Andy Vajna végső nyughelye, közvetlenül Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós rendezők sírja mellett, és hagyományos sírhelye lesz a Rambo- és Terminátor-filmek, illetve számos más világsiker producerének.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége:

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018