eur:
392.16
usd:
366.49
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az utolsó videó: exkluzív interjú Andy Vajnával az InfoRádióban

A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos volt az InfoRádió Arénájának vendége, a 2013 júniusában készült felvételen a vasárnap elhunyt Andy Vajna a hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt.

A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

"Nem akarok negatív képet festeni a szakmáról, de én olyan forgatókönyvvel itt Magyarországon nem találkoztam, amire azt mondtam volna, hogy ezt hajlandó vagyok a saját pénzemből megcsinálni" - fejtette ki Andy Vajna. Beszélt arról is, hogy még nem tart ott magyar filmgyártás, hogy Hollywooddal versenyezzen. A kormánybiztos kiemelte, hogy a magyar filmeknek európai szinten versenyképesnek kellene lenniük, akár Franciaországban, akár Olaszországban.

Andy Vajna szerint a mozikban az utóbbi években jelentősen visszaesett az érdeklődés a magyar filmek iránt. Az utolsó években a nézőknek sok negatív tapasztalatuk volt a magyar filmekkel kapcsolatban - hangsúlyozta a kormánybiztos, aki kiemelte, hogy a Szabadság, szerelem és a Csak szex és más semmi idején a magyar filmeknek több mint kétmillió nézőjük volt, ez mára 150-200 ezerre esett vissza.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×