INFORÁDIÓ 
2020. október 25. vasárnap
Bianka, Blanka

andy vajna

fiumei úti nemzeti sírkert

temetés

Andy Vajna, az InterCom Zrt. elnöke, a filmipar fejlesztésért felelős kormánybiztos a Pappa Pia címmel készülő zenés romantikus film forgatásán a fővárosi Gubacsi hídnál 2016. augusztus 8-án.

Újabb információk Andy Vajna csütörtöki temetéséről

Infostart

Megkezdődtek Andy Vajna temetésének előkészületei a Fiumei Úti Sírkertben.

A Blikk szerint a kiemelt, állami temetéseknél használt pavilonhoz készítik elő a helyszínt. Egy munkás a lapnak elárulta: pontosan ők sem tudják, hol lesz a sír. A hatalmas, fém állványokon álló pavilon alatt tartják a búcsúztatásokat, alatta elférnek a gyászoló családtagok és a kiemelt vezetők.

A lap megjegyzi: a gallyazás jellegéből ítélve Demján Sándor üzletember és Madarász Viktor festőművész sírhelye környékén lesz a pavilon nyitott oldala, és vélhetően az Árkádsor, a Görgei Artúr sétány felé esik majd a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos sírhantja.

A Blikk értesülése szerint

kormányzati közbenjárásra nyílt meg a 19-es parcella, amely a művészparcellánál előkelőbb és alkalmasabb zárt körű búcsúztatás rendezésére.

Az Árkádsor ugyanis jelentősen leárnyékolja a sírkert Fő útja felől, a Batthyányi-mauzóleum pedig takarásba helyezi, gépjárművel pedig könnyen megközelíthető.

Bazsó Gabriella, a Fiumei Úti Sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézet Főigazgatói Kabinetének sajtófőnöke elmondta: a család kérésére a temetéssel kapcsolatban semmilyen felvilágosítást nem adhatnak. Annyit azonban elárult, hogy csütörtökön a temető nem zár be, csupán a 19-es parcellát kerítik el, illetve biztosítják őrökkel. Csak az léphet be, akinek a neve a listán szerepel. E részleges látogatási tilalom csütörtök déltől délután négy óráig lehet érvényben.

A Borsnak egy meghívott árult el részleteket: „tudomásom szerint több száz meghívót küldtek ki, amit részvételi szándék esetén elektronikus formában kell visszaigazolni”. A meghívottak figyelmét felhívták, hogy a temetésre kizárólag személyes okmánnyal lehet bejutni, amit a bejáratnál egyenruhás hoszteszek ellenőriznek. Az értesítőben azt is kikötötték, hogy a gyászolók egy szál fehér virággal vagy egy szivarral érkezzenek a búcsúztatóra. A szertartáson Arnold Schwarzenegger mond beszédet, és egy operaénekes énekeli majd a búcsúdalt, a megemlékezés pedig 2-2,5 órán át fog tartani. A lapnak nyilatkozó úgy tudja, februárban az Egyesült Államokban is lesz búcsúszertartás.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna (Budapest, 1944. augusztus 1. – Budapest, 2019. január 20.) hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke.

2011 januárjától haláláig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tisztségét töltötte be, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018