eur:
395.92
usd:
365.07
bux:
65545.08
2024. március 19. kedd Bánk, József
Andy Vajna, az InterCom Zrt. elnöke, a filmipar fejlesztésért felelős kormánybiztos a Pappa Pia címmel készülő zenés romantikus film forgatásán a fővárosi Gubacsi hídnál 2016. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megdöbbentő részletek derültek ki Andy Vajnáról

Andy Vajna életének utolsó heteiről árult el új információkat egy ismerőse.

A vasárnap elhunyt Andy Vajna életének utolsó heteiről árult el részleteket egy ismerőse.

„Amikor találkoztunk, nem tűnt olyannak, mint aki komoly betegséggel küzd”- mondta a barát a Story magazinnak.

Halála kapcsán szívinfarktusról beszéltek, és ezt erősítette meg az ismerős is, aki szerint Vajna arra panaszkodott neki, hogy az utóbbi időben rakoncátlankodni kezdett a szíve.

„Pár hete olyan rosszul érezte magát, hogy bement egy kórházba, a folyosón összeesett,

bent is tartották. Sokat beszélgettünk a terveiről, úgyhogy kijelenthetem, egyáltalán nem készült a halálra” - tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy orvosai korábban már figyelmeztették a kormánybiztost egészsége miatt.

„Amikor két évvel ezelőtt orvosnál járt, egyéb problémái miatt a doktor azt mondta neki, ha továbbra sem figyel a betegségeire, nem szokik le a szivarról, nem kezd egészségesebben étkezni, aligha lehet neki sok hátra” – mesélte a lapnak. A cukorbetegsége miatt pár éve a lábát is meg kellett műteni, nehezen gyógyuló sebei sok problémát okoztak neki. Az ismerős úgy tudja, Münchenbe járt kezelésekre, többek között vércserére.

„Fizikai állapota miatt már nem utazhatott Amerikába, a hosszú repülőút nagyon megviselte volna a szervezetét, Magyarországon pedig nem volt meg a szükséges orvosi háttér,

amivel életben tarthatták” - emelte ki.

Csütörtökön a kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: a producert a Fiumei úti sírkertben helyezik végső nyugalomra.

Andy Vajna beszámolók szerint infarktus áldozata lehetett: vasárnap reggel ágya mellett fekve találtak rá. Halálhíre az Egyesült Államokban is kiemelt fontosságú volt, színészek és barátok emlékeztek meg róla.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna (Budapest, 1944. augusztus 1. – Budapest, 2019. január 20.) hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke.

2011 januárjától haláláig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tisztségét töltötte be, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×