eur:
394.65
usd:
370.5
bux:
66442.01
2024. április 16. kedd Csongor
Andy Vajna, az InterCom Zrt. elnöke, a filmipar fejlesztésért felelős kormánybiztos a Pappa Pia címmel készülő zenés romantikus film forgatásán a fővárosi Gubacsi hídnál 2016. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiderült, mikor lesz Andy Vajna hollywoodi temetése

A család olyan napot választott a szertartásra, ami lehetővé teszi, hogy minél többen leróhassák kegyeletüket a legendás filmproducer előtt.

Az egykori filmügyi kormánybiztos budapesti temetése után hamvainak egy részét Los Angelesben helyezik örök nyugalomra fia, Justin és szülei mellett. Így lehetőség lesz arra, hogy Arnold Schwarzenegger után Andy Vajna hollywoodi filmes kollégái és barátai is elbúcsúzhatnak a januárban elhunyt világhírű magyar producertől - írja a Blikk.

A lap hollywoodi források alapján ír arról, hogy mivel február 24-én lesz az idei Oscar-gála, Vajnát azon a héten pár nappal előtte temetik el. A gála hetében már szállingóznak a vendégek Hollywoodba, így a temetéskor már sok színész, rendező és producer lesz a városban, akik így személyesen vehetnek végső búcsút a világhírű producertől. Vélhetően ezért dönthetett úgy a család, hogy a szertartás napja a filmes díjkiosztóhoz közeli időpontban legyen - írja a lap, amely úgy értesült, hogy Andy Vajna hamvait a héten szállítják Los Angelesbe, és az özvegy, Vajna Tímea is ott lesz.

A magyar filmest itthon, a Fiumei úti sírkertben helyezték örök nyugalomra, több százan búcsúztatták a nem sajtónyilvános szertartáson január utolsó napján. Akkor jó barátja, Arnold Schwarzenegger mondott beszédet, de lerótta a kegyeletét Orbán Viktor miniszterelnök, az itthoni filmes szakma is jelen volt, és Budapestre utazott Paul Verhoeven filmrendező, illetve a magyar származású forgatókönyvíró, Joe Eszterhas is.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×