INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

enyedi ildikó

borbély alexandra

testről és lélekről

oscar-díj

Hátrányból indulva a legjobb kilenc közé került a Testről és lélekről

Infostart / InfoRádió

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje 92 film közül került be a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyesek közé, a szűkített 9-es listára.

Ez egy kisebbfajta csoda, nagyon-nagyon örülünk ennek a hírnek – mondta az InfoRádiónak Mécs Mónika, a film producere. Az alkotók péntek hajnalban kaptak e-mailt az amerikai forgalmazótól, a Netflixtől, hogy „shortlistes” lett a film, pedig a forgalmazóval történő szerződéskötésre későn került sor, így

a kampányra kevesebb idejük volt, mint a többi filmnek

– tette hozzá.

A forgalmazó az alkotókkal közösen felfogadott egy sajtófőnököt, aki a népszerűsítés stratégiáját összeállította. A kampány során hirdetéseket adnak fel, vetítéseket szerveznek és DVD-ket gyártanak, melyeket elküldenek az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjainak. Külföldi filmek esetén még nagyobb jelentősége van ezen folyamatnak, hiszen

az amerikai közönség és a grémium kevésbé ismeri ezeket az alkotásokat

– hívta fel a figyelmet a producer.

A 9 legjobb film közé kerülés után újabb kampány indul, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a mű az Oscar-gálán is képviseltetett 5 produkció közé kerüljön. A producer szerint a szakértő bizottság által továbbjuttatott filmek mind jól sikerült alkotások, de Mécs Mónika bízik benne, hogy a Netflix elég nagy lobbierővel rendelkezik.

Irány kelet

A Testről és lélekről ázsiai hódítóútjára is most indul. Az alkotók azt tapasztalták, hogy bármerre jártak is a világban, mindenki értette és szerette a filmet, a producer szerint azért, mert a szerelemről szól.

„A szerelmet szerintem mindenütt értik”

– tette hozzá. Úgy gondolja, Japánban is ugyanúgy fogják szeretni az alkotást.

Enyedi Ildikó munkásságát azóta nagy érdeklődés övezi, miután a film megnyerte az Aranymedve díjat. A mostani siker egy újabb állomása a rendező elismerésének – véli Mécs Mónika. Ez a producerek számára is nagy lehetőség, hiszen újabb közös produkción dolgoznak, mely Füst Milán Feleségem története című regényének adaptációja. A nemzetközi kooprodukcióban készülő film előkészületei már zajlanak – tájékoztatott a producer.

Kapcsolódó hang

Hátrányból indult a legjobb kilenc közé került a Testről és lélekről
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018