eur:
394.73
usd:
371.17
bux:
65789.37
2024. április 16. kedd Csongor
Hátrányból indulva a legjobb kilenc közé került a Testről és lélekről

Hátrányból indulva a legjobb kilenc közé került a Testről és lélekről

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje 92 film közül került be a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyesek közé, a szűkített 9-es listára.

Ez egy kisebbfajta csoda, nagyon-nagyon örülünk ennek a hírnek – mondta az InfoRádiónak Mécs Mónika, a film producere. Az alkotók péntek hajnalban kaptak e-mailt az amerikai forgalmazótól, a Netflixtől, hogy „shortlistes” lett a film, pedig a forgalmazóval történő szerződéskötésre későn került sor, így

a kampányra kevesebb idejük volt, mint a többi filmnek

– tette hozzá.

A forgalmazó az alkotókkal közösen felfogadott egy sajtófőnököt, aki a népszerűsítés stratégiáját összeállította. A kampány során hirdetéseket adnak fel, vetítéseket szerveznek és DVD-ket gyártanak, melyeket elküldenek az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjainak. Külföldi filmek esetén még nagyobb jelentősége van ezen folyamatnak, hiszen

az amerikai közönség és a grémium kevésbé ismeri ezeket az alkotásokat

– hívta fel a figyelmet a producer.

A 9 legjobb film közé kerülés után újabb kampány indul, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a mű az Oscar-gálán is képviseltetett 5 produkció közé kerüljön. A producer szerint a szakértő bizottság által továbbjuttatott filmek mind jól sikerült alkotások, de Mécs Mónika bízik benne, hogy a Netflix elég nagy lobbierővel rendelkezik.

Irány kelet

A Testről és lélekről ázsiai hódítóútjára is most indul. Az alkotók azt tapasztalták, hogy bármerre jártak is a világban, mindenki értette és szerette a filmet, a producer szerint azért, mert a szerelemről szól.

„A szerelmet szerintem mindenütt értik”

– tette hozzá. Úgy gondolja, Japánban is ugyanúgy fogják szeretni az alkotást.

Enyedi Ildikó munkásságát azóta nagy érdeklődés övezi, miután a film megnyerte az Aranymedve díjat. A mostani siker egy újabb állomása a rendező elismerésének – véli Mécs Mónika. Ez a producerek számára is nagy lehetőség, hiszen újabb közös produkción dolgoznak, mely Füst Milán Feleségem története című regényének adaptációja. A nemzetközi kooprodukcióban készülő film előkészületei már zajlanak – tájékoztatott a producer.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a legjobb hazai borvidékeken is egyre gyakoribb látvány, hogy megműveletlenül hagyják szőlőiket a gazdák. Ez nemcsak szomorú látlelet a szektor állapotáról, de kifejezetten veszélyes is, mivel a nem gondozott szőlőtől néhány év után érdemi termést nem lehet várni. A Portfolio Checklist mai adásában ezzel az egy témával foglalkoztunk, Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét egyebek mellett arról kérdeztük, hogy milyen piaci dinamikák vezettek a kialakult helyzethez, merre lenne a kiút, és hogy mi köze van ennek az egésznek az újvilági borokhoz. A Portfolio podcastjeiben kiemelten foglalkozunk a hazai borpiaccal, a Rókusfalvy Pál barmarketingért felelős kormánybiztossal készült interjúnk itt, Héja Csabával, az MBH Bank vezető elemzőjével készített adásunkat pedig itt érhető el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×