eur:
392.87
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Maugli, Jégkirálynő és érdekes művészfilmek a heti filmkínálatban

A dzsungel könyvéből számítógépes animáció, a Hókirálynőből fantasy akciófilm készült, miközben színvonalas német, izlandi és ukrán művészfilmek is érkeznek a héten a mozikba.

Hús-vér Mauglival és számítógéppel animált Bagirával, Baluval és Sir Kánnal tér vissza a mozikba a Kipling-klasszikusból Disney-klasszikussá avanzsált A dzsungel könyve. Az őserdőben farkasok közt nevelkedett kisfiú jól ismert történetét a Vasember-t is jegyző Jon Favreau vitte most a nagyvászonra, aki a kritikák és a közönség visszajelzései alapján is jó munkát végzett. A film egyszerre marad hű Kipling történeteihez, tiszteleg a 1967-es rajzfilm előtt és fejleszti azokat napjaink filmes látványvilágának színvonalához.

Andersen és a Grimm-mesék bizarr találkozásából született a Vadász és a Jégkirálynő című fantasy film. A 2012-es Hófehér és a Vadász előzményfilmjéből kiderül, hogy a szépségére hiú, gonosz Ravenna királynő a húga, Freya elleni árulásban sem volt vétlen. A félrevezetett Jégkirálynő ezután önkéntes száműzetésbe vonul és képezteti ki az őt védelmező vadászsereget, amelynek két legtehetségesebb tagja, Eric és Sarah azonban vét úrnőjük szerelmet tiltó parancsa ellen. Hiába szerepel azonban a filmben Emily Blunt, Jessica Chastain, Charlize Theron és Chris Hemsworth is, a kritika és a nézők is csúnyán elmeszelték Amerikában a nem kívánt folytatást.

Szintén sztárszereposztással készült és bukott nagyot a tengerentúlon a Beépített tudat című sci-fi akciófilm. A Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Gal Gadot és Ryan Reynolds közreműködésével készült alkotásban egy meggyilkolt CIA-ügynök által szerzett létfontosságú információt a kollégái csak úgy tudják megmenteni, ha azt egy féktelen bűnöző elméjébe fecskendezik, aki új emlékeivel nemcsak felveszi a harcot a világot fenyegető veszéllyel szemben, hanem megtanul érezni, sőt szeretni is.

A művészmozikba három érdekes film is érkezik, a Goodbye Lenint is rendező Wolfgang Becker Én és Kaminski címmel készített humoros drámát egy fiatal, törtető műkritikusról, aki egy idős, vak festőről ír életrajzi regényt, ami európai körutazáshoz és komoly testi-lelki kihívásokhoz is vezet.

A Madárkák című izlandi drámában egy fiatal kórista fiút küld édesanyja vidékre alkoholista édesapjához, ahol újra találkozik gyermekkori barátaival és a felnőtté válás útjára lép.

Megrázó erejű alkotás A törzs című ukrán dráma, amelyben új fiú érkezik a siketek bentlakásos iskolájába, és a kamaszok által ott működtetett bűnszervezetbe. A hierarchikus és erőszakos világban a tiltott szerelem súlyos következményekkel jár. Miroslav Slaboshpitsky Európa-film díjas alkotása minderről egyetlen kiejtett szó nélkül mesél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×