eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 24. szombat Bertalan
Nyitókép: X/indian observer

Zsinagógánál robbantottak Franciaországban

Sérültről nem tudni.

Robbanás történt egy franciaországi Montpellier közelében lévő La Grande-Motte zsingagógája előtt , egy rendőr megsérült – írta a BBC.

A francia belügyminiszter utóbb azt közölte, hogy szándékos gyújtogatás történt. Gerald Darmanin az X-en támogatásáról biztosította a a zsidó lakosságot és az önkormányzatot.

A dél-franciaországi város polgármestere, Stéphane Rossignol, közölte, hogy térfigyelőkamerák rögzítettek egy férfit, aki felgyújtotta a két autót az épület előtt. Az egyik kocsiban gázpalackok voltak.

A Le Figaro úgy tudja, hogy a férfi kezében palesztin zászló volt, fején pedig keffije - fekete kockás kendő - volt.

Címlapról ajánljuk
Fontos mérföldkőhöz ért a hazai veseátültetési program

Fontos mérföldkőhöz ért a hazai veseátültetési program

Bármikor megtörténhet az első átültetés a magyar élődonoros vesecsere programban, már a recipiens (befogadó) párok kivizsgálása zajlik – mondta az InfoRádióban az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója. Mihály Sándor azt is jelezte, jogszabály-módosítási javaslatot nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy ne csak két pár között, hanem adott esetben három vagy négy pár bevonásával lehessen elvégezni az átültetéseket.

Néhány tanszer ára szabályosan kilőtt

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az áltagos éves infláció felett emelkedett a tanszerek ára Magyarországon. Most ősszel - a két évvel korábbihoz képest - csaknem 40 százalékkal drágábban lehet beszerezni az iskolában szükséges eszközöket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×