eur:
393.44
usd:
352.04
bux:
72949.64
2024. augusztus 23. péntek Bence
Palesztinpárti tüntetők randalíroznak a mahacskalai reptéren. Forrás: Moscow Times
Nyitókép: Forrás: Moscow Times

Döntött a bíróság a Mahacskalai reptérincidens ügyében

Hat év négy hónaptól kilenc évig terjedő szabadságvesztésre ítélte a mahacskalai repülőtéren történt tavaly októberben kirobbant tömeges zavargások öt résztvevőjét Armavir város bírósága - közölte a Telegramon a Krasznodari terület bíróságainak közös sajtószolgálata.

Az elítéltek a testület szerint Izrael állampolgáraival szembeni nemzeti és vallási gyűlölet, valamint ellenséges érzületek alapján cselekedtek. Anvarbek Atajev, Iszlam Ibragimov és Magomed Omarasabov hat év és négy hónapot, Szalik Ramazanov hat és fél évet, Rabadaan Radzsabov pedig - akit hivatalos személy elleni erőszakkal is megvádoltak - kilenc évet kapott.

2023. október 27-én este palesztinpárti tüntetők törtek be a mahacskalai repülőtér területére. A jelentések szerint izraeli állampolgárokat kerestek, akik a Tel-Avivból érkező járattal érkeztek. A dagesztáni egészségügyi minisztérium szerint több mint 20 ember, köztük nyolc rendőr sérült meg a repülőtéri zavargások során.

A rendvédelmi szervek több mint 150 rendbontót azonosítottak, közülük 83-at őrizetbe vettek. Ellenük tömeges zavargások miatt büntetőeljárás indult.

A pénteken elítélt öt dagesztáni lakos pere júniusban kezdődött.

Címlapról ajánljuk
Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Meghozta az első döntéseit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az a munkacsoport, amely felülvizsgálja a gólyatáborok szabályozását. A testület megalakítására azért volt szükség, mert sajtóértesülések szerint az intézmény bodajki gólyatáborának szervezői folyamatosan megalázták és bántalmazták az elsőéves hallgatókat. Az InfoRádióban a HÖOK kommunikációs vezetője arról beszélt, hogy fennmaradtak bizonyos hagyományok, amelyek "nem férnek bele".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Toreck bevételére készülnek az oroszok, nem sikerült az oroszok nagy terve Pokrovszknál – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Toreck bevételére készülnek az oroszok, nem sikerült az oroszok nagy terve Pokrovszknál – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán hadsereg a jelek szerint csütörtökön első alkalommal ismerte be, hogy az ország keleti részében előrenyomuló orosz haderő kezére jutott Nju Jork mezőváros, és Toreck is egyre nagyobb veszélynek van kitéve. A források szerint hamarosan megkezdődhet a város ostroma. Közzétette napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház, amely ezúttal a Pokrovszk környéki harcokról ír. A térségben nem állnak túl jól az ukrán alakulatok, de a bekerítést sikerült elkerülniük, ami a támadók legfontosabb célja lett volna. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×