eur:
395.35
usd:
359.14
bux:
71644.35
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Hongkong. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Koporsólakásokban élnek százezrek Hongkongban

Több mint kétszázezren nyomorognak hihetetlenül parányi otthonokban a Kínához tartozó városállamban.

Hongkongban annyira elszálltak az ingatlanárak és a bérleti díjak, hogy az sok ember számára már megfizethetetlen. Ezért úgynevezett koporsólakásokba költöznek, amelyek tényleg alig nagyobbak csak egy halottas ládánál. Még egy dupla ágy is csupán nagy nehézséggel fér el bennük.

Ennek ellenére több mint kétszázezer embernek nincs más választása, mint, hogy ilyen parányi helyen nyomorogjon és innen járjon naponta munkába, iskolába. Ez a videó egy olyan apartmant mutat, amelyben 26 darab koporsólakást alakítottak ki a szegény albérlőknek.

A filmből kiderül, hogy még ezek a mini otthonok is havonta legalább 250 dollárba (több mint 70 ezer forintba) kerülnek. Azt elképzelni sem lehet, hogy ilyen körülmények között hogyan lehet pihenni, tisztálkodni, főzni, vagy egyáltalán magánéletet élni.

Címlapról ajánljuk

Fábián László: szeretném, ha sokszínű csapattal jutnánk ki Los Angelesbe, 20-25 sportágban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó értékelte a magyar csapatnak a vasárnap véget ért nyári olimpián mutatott teljesítményét az InfoRádió Aréna című műsorában. Fábián László elárulta, hogyan fogadta Gulyás Michelle győzelmét, beszélt arról, hogy a tokiói szereplés szinte pontos megismétlése jelent-e fejlődést, és kifejtette a véleményét Milák Kristófról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 14. 20:34
×
×
×
×