eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Lviv, 2017. június 11.Útleveleket ellenőriz egy ukrán határőr az ukrán-lengyel határ Rava-Ruska átkelőhelyén, az ukrajnai Lviv közelében 2017. június 11-én. Ezen a napon életbe lépett az ukrán állampolgárok európai uniós vízummentessége, Ukrajna biometrikus útlevéllel rendelkező állampolgárai ezentúl vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba. (MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk)
Nyitókép: MTI/EPA/Pavlo Palamarcsu

Megrohamozták az ukrán nagykövetségeket Európában

Elkészült az új mozgósítási törvény, ezért alakultak ki a több száz méteres sorok.

Óriási sorok alakultak ki a sok ukrán menekültet befogadó országokban az útlevélügyekkel foglalkozó ukrán konzulátusok előtt, miután a Legfelső Tanács a múlt héten második olvasatban elfogadta a mozgósításról szóló átdolgozott törvényt, mely többek között azt is előírja, hogy azon hadköteles férfiak számára, akik nem frissítették katonai nyilvántartási adataikat a toborzóban, korlátozzák külföldön a konzuli szolgáltatásokat – írja a kiszo.net.

A hadköteles korú férfiak külföldön már nem sokáig kaphatnak útlevelet, sokan ezért még a törvény hatályba lépése előtt megrohamozták az útlevélosztályokat, hogy új iratokat igényeljenek. Prágában például szemtanúk beszámolói szerint több száz méteres sor alakult ki, de más városokban is hasonló a helyzet.

Ez nem meglepő, hiszen amint hatályba lép az új törvény, a külföldön tartózkodó hadköteles ukrajnai férfiak nem vehetnek igénybe konzuli szolgáltatásokat mindaddig, amíg nem frissítik katonai nyilvántartási adataikat. Ez pedig azzal járhat, ha lejár az útlevelük, akkor nem kaphatnak új okmányt, tehát kénytelenek lesznek illegálisan külföldön tartózkodni, s természetesen nem lesznek jogosultak se menekültügyi ellátásra, se legális foglalkoztatásra.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×