eur:
389.06
usd:
363.75
bux:
68208.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A moszkvai merénylet állítólagos elkövetőinek autója. Forrás: X / NEXTA
Nyitókép: Forrás: X / NEXTA

Moszkva: valamennyi merénylőt sikerült elfogni - Oroszország gyászol

Az Oroszország nyugati határához közeli Brjanszk régió egyik településénél, a rendőrök feltartóztattak egy autót, amiben a moszkvai koncert központban elkövetett vérengzés feltételezett tettesei utazhattak.

Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója, köztük mind a négy terroristáéról, aki részt vett a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban - közölte szombaton a Kreml.

Az orosz elnöki hivatala szerint folyik a terroristák bűntársainak azonosítása.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) tájékoztatása szerint több mint 60 ember vesztette életét a Crocus City Hall elleni terrortámadás következtében, és nem kizárt, hogy ez a szám növekedni fog. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van.

Az X-en publikáló OSINT Defender szerint a nyugat-oroszországi Brajnszk régióban a rendőrök feltartóztattak egy személyautót, amiben a feltételezett merénylők utaztak. A hat férfi megpróbált elmenekülni, de közülük kettőt a helyszínen elfogtak. A portál úgy értesült, hogy mindannyian tádzsik állampolgárok.

A NEXTA internetes híroldal szerint a terroristák ugyanezzel a fehér színű, Renault Symbol személyautóval érkeztek a Crocus City Hall koncert központhoz, ahol aztán válogatás nélkül gyilkolni kezdték az embereket.

Más források szerint a moszkvai merénylet feltételezett tettesei tűzharcba keveredtek az őket megállítani próbáló rendőrökkel. Úgy tudni, hogy több mint 400 kilométert sikerült megtenniük a merénylet helyszínétől, amikor feltartóztatták őket. Állítólag Ukrajna irányába tartottak.

A kijevi vezetés azonban nem sokkal merénylet után közölte, hogy nincs köze az iszlamisták támadásához.

A terrortámadás helyszínére szombaton tömegesen vittek virágot az emberek, a véradó helyeken sorok alakultak ki. Moszkva elektronikus reklámkivetítőin péntek óta egy égő gyertya látható, "Gyászolunk 22.03.2024" felirattal. A főváros templomaiban liturgián emlékeztek meg az áldozatokról.

Az orosz fővárosban és a régiókban a történtek miatt nem tartják meg a tömegrendezvényeket, az orosz kulturális minisztérium bejelentette, hogy a szövetségi intézményekben elmaradnak az előadások. A történtek miatt egyebek között törölték a hétfőre tervezett Oroszország-Paraguay barátságos labdarúgó mérkőzést is.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×