eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Behavazott úton gyalogol egy férfi a kaliforniai Truckee-ben 2024. március 1-jén. Az előrejelzések szerint több mint 10 méter hó is eshet a Sierra Nevada-hegységben a következő napokban.
Nyitókép: MTI/AP/Andy Barron

Ítélet sújtja Kaliforniát és Nevadát – videó

Utakat, síközpontokat és turistalátványosságokat zártak le az idei tél legkomolyabb hóvihara miatt az Egyesült Államok Kalifornia és Nevada államában szombatra.

A két állam határán fekvő Sierra Nevada hegység egyes részein előrejelzések szerint 3 méter havat is hozhat a viharzóna, ami a magasabb csúcsokon óránkénti 200 kilométert meghaladó széllökésekkel érkezett pénteken.

Szombatra Nevada állam nyugati részén 130 kilométer körüli szélsebességet jeleznek előre. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint szombaton a nap első felében óránként mintegy 10-15 centi hó hullhat le.

A kaliforniai autópálya-rendőrség lezárta az állam egyik fontos autóútjának hosszabb szakaszát a veszélyes útviszonyok miatt.

A Lake Tahoe környéki népszerű síközpontok közül 9 nem üzemel, több helyen lavinafigyelmeztetés van érvényben. Vasárnapig zárva tartják a Yosemite Nemzeti Parkot is. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy senki ne induljon útnak, de akinek halaszthatatlan dolga van Kalifornia keleti és Nevada nyugati részének hóvihar által érintett térségében, készüljön fel arra, hogy akár hosszabb időre is az autójában rekedhet.

Helyi idő szerint szombat reggel mintegy 50 ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×