eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
KYIV, UKRAINE - SEPTEMBER 28: Secretary general of NATO Jens Stoltenberg during meeting with President Volodymyr Zelenskyi on September 28, 2023 in Kyiv, Ukraine. (Photo by Vitalii Nosach/Global Images Ukraine via Getty Images)
Nyitókép: Global Images Ukraine / Getty Images

A NATO főtitkára fontos bejelentéseket tett Ukrajnával kapcsolatban - videó

Jens Stoltenberg újabb, jelentős katonai támogatást ígért Ukrajnának és azt, hogy szorosabbra fűzik a védelmi együttműködést.

NATO-tagországok közösen egymillió drónt szállítanak Ukrajnának, jelentette be Jens Stoltenberg. Közölte még, hogy Kanada, Norvégia és Finnország felszereléseket és pótalkatrészeket ad az ukrán légierőhöz hamarosan megérkező F-16-os harci gépekhez, valamint további támogatást nyújt az ország légvédelméhez.

A főtitkár arról is beszámolt, hogy a szövetség húsz tagországa közös aknamentesítő csoportot hozott létre és ezzel ukránok életeit fogják megmenteni. Hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának nyújtott összes katonai segély 99 százalékát a NATO adja. Mint mondta, a szövetség támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ukránok megvédjék a szabadságukat.

Arra is emlékeztetett Jens Stoltenberg, hogy az orosz invázió kezdete óta az Egyesült Államok már mintegy 75 milliárd dollárnyi katonai, pénzügyi és humanitárius támogatást biztosított, illetve a NATO eddig együttesen több mint 100 milliárd dollárral segítette Kijevet. Az ukránok támogatása jó példája a transzatlanti tehermegosztásnak - hangoztatta a főtitkár. Közölte: a lengyelországi Bydgoszczban közös elemzőközpontot hoznak létre. Ennek célja az, hogy a NATO hasznosíthassa az ukránok harci tapasztalatait, míg ők a nyugati katonai szövetség kiképzési rendszerét használhatják.

A NATO főtitkára azzal zárta beszédét, hogy a szövetség változatlanul kiáll Ukrajna és a saját maga biztonsága mellett.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×