eur:
389.49
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A londoni rendőrség központja, az Új Scotland Yard  2023. március 21-én. Ezen a napon hozták nyilvánosságra a londoni rendőrségnél, a Scotland Yardnál végzett átfogó vizsgálatról készített jelentést. A vizsgálat súlyos rendszerszintű gondokat és hiányosságokat tárt fel, pédául a rendőrök között meglévő rasszizmust, nőgyűlöletet és homofóbiát.
Nyitókép: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Bravúros akcióval kapták el a rolexes bandát - videó

London belvárosában garázdálkodtak és azért hívták őket így, mert főleg drága karórákat raboltak.

A több mint húsz főből álló banda London belvárosában garázdálkodott. Az volt a módszerük, hogy a pubokban, vagy más szórakozó helyeken kifigyelték azokat, akiknek értékes karórájuk volt. Amikor a többnyire ittas áldozat távozott, követték, majd egy elhagyatottabb helyen csoportosan rátámadtak és értékei átadására kényszerítették.

A Scotland Yard nyomozói hónapokig próbáltak a banda nyomára jutni, de nem jártak eredménnyel. Végül bravúros akcióra szánták el magukat. Önként jelentkező rendőrtisztek, saját maguk játszották el az áldozat szerepét. A szórakozóhelyeken harsányan viselkedtek, mintha többet ittak volna a kelleténél és feltűnően rázták a csuklójukon a méregdrága luxus órákat.

Amikor távoztak, az utcán is dülöngélve mentek, hogy a rablók könnyű prédának nézzék őket. Ám a közelben lesben álltak az akciócsoport tagjai és amikor a banda megtámadta az álcázott rendőrt, lecsaptak rájuk. Az alábbi videó egy ilyen elfogásról készült:

Egy másik esetben a Soho egyik mellékutcájában ütöttek rajta a bűnözőkön. A felvételen látni, ahogy az egyik rabló menekülni próbál, de a rendőrök sokkolóval leterítik.

A Rolexes rablókat végül kézrekerítették a londoni rendőrök. Ezen a tablón a banda szinte valamennyi tagja látható:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×