eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
GAZA STRIP, GAZA - OCTOBER 28: Smoke rises and billows in different regions of Gaza as the Israeli army conducts the most intense air attacks on the 21st day in Gaza Strip, Gaza on October 28, 2023. Due to Israel cutting off electricity and not allowing fuel supplies, Gaza was plunged into darkness, and the sky was frequently illuminated by the bombs being dropped by Israeli aircraft. (Photo by Ali Jadallah/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Anadolu Agency

Egész éjszaka lőtték a Gázai övezetet, likvidáltak egy Hamász-parancsnokot

Az izraeli légierő folyamatos légicsapásokat mért a Gázai övezetre, miután péntek délután bejelentették, hogy kiterjesztik műveleteiket az övezetben. A hadsereg reggel bejelentette, hogy kilőtték Hamasz légi műveletekért felelős parancsnokát.

Az izraeli hadsereg fokozta támadásait a Gázai övezet ellen, miután péntek délután bejelentették, hogy kiterjesztik a hadműveletet. Az azonban egyelőre nem világos, hogy a korábban beharangozott nagy támadásról indult-e meg, vagy még annak előkészítő műveletei zajlanak.

Egyes hírek szerint megindultak az izraeli páncélosok, a Hamász katonai szárnya pedig azt közölte, hogy harcosai több helyen is összecsaptak az izraeli katonákkal az övezet területén.

A térségben nincs telefon- és internet-szolgáltatás, megszakadt a kapcsolat a nemzetközi szervezetek helyszínen dolgozó segélymunkatársaival és a Gázai övezetben tartózkodó újságírók sem tudnak bejelentkezni.

Az al-Jazeera arab hírtelevízió beszámolója szerint az izraeliek bombázták annak a kórháznak a környékét, amely alatt izraeli állítás szerint a Hamasz lőszerraktárat és parancsnoki központot működtetett. Az állítást a palesztin szervezet visszautasította.

Az izraeli hadsereg reggel ugyanakkor annyit megerősített, hogy

a Hamász alagútjait támadta az éjszaka, 150 célpontra mért csapást.

Azt is közölték, hogy légicsapás végzett a Hamász légi műveleteket irányító parancsnokával.

Aszem Abu Rakaba a drónakciókért és a légvédelmeért volt felelős a palesztin szervezetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×