eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szevasztopol hadikikötője az ukrán támadás után. Forrás: X / The War Zone
Nyitókép: Forrás: X / The War Zone

Új fotók kerültek elő a szétlőtt orosz tengeralattjáróról

Korábban azt közölték, egy találatot kapott a jármű, a legfrissebb képek alapján azonban biztosan megállapítható, hogy két ukrán rakéta csapódott bele.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy a múlt héten ukrán csapás érte a krími Szevasztopol haditengerészeti kikötőjét. Találatot kapott egy Ropucsa típusú deszanthajó és egy 877-es tervszámú (NATO-kód: Kilo-osztály) tengeralattjáró is, ami egyébként javítási munkálatokon esett át.

Fontos tudni, hogy az Oroszország által 2014-ben Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten lévő stratégiai fontosságú szevasztopoli hajógyárban építik és javítják az orosz Fekete-tengeri flotta hajóit és tengeralattjáróit. Ez a flotta indított drón- és rakétatámadásokat Ukrajna ellen.

A Rosztov-na-Donu Kilo-osztályú, dízelmeghajtású tengeralattjárót ért károkról eddig csak műholdfelvételeket tettek közzé, a nemrég nyilvánosságra hozott közeli fotók alapján azonban kijelenthető, hogy végleg kivonták a forgalomból – írja a Portfolio.

Az X-en posztolt fotókon jól látható, hogy

javíthatatlan állapotba került a tengeralattjáró és a képek azt is igazolják, hogy a jármű nem egy, hanem két találatot kapott.

Az oroszok egyébként elismerték, hogy három Storm Shadow cirkálórakéta is átjutott a légvédelmen és az egyik a Ropucsa II-es osztályba tartozó Minszk deszanthajót találta el, ami ugyancsak totálkáros lett. A másik két rakéta csapódott be a tengeralattjáróba, amelynek több ponton is komoly sérülést szenvedett a törzse.

A Portfolio megemlíti, hogy a Kilo-osztályú tengeralattjárók eredetileg csak vízi célpontok támadására voltak alkalmasak, később viszont több járművet, köztük a Rosztov-na-Donut is felújították, amely két torpedó vetőcsőből cirkálórakétákat tudott kilőni.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×