eur:
394.81
usd:
370.64
bux:
65462.36
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Szevasztopol, 2014. április 1.Az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottájához tartozó Tarantul-III-as hadihajója, mielőtt elhagyja a krími Szevasztopol kikötőjét 2014. április 1-jén. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Súlyos támadás érte az oroszokat a Krímben – videó

Hajnalban ukrán csapás érte a krími Szevasztopol haditengerészeti kikötőjét. Felvételek alapján nagyon úgy tűnik, hogy kiégett egy Ropucsa-osztályú deszanthajó.

Kigyulladt a Krím-félszigeten lévő Szevasztopol hajógyár szerdán, miután Ukrajna rakétatámadást intézett a kikötő ellen, legalább 24 ember megsérült – közölte a Reuters, amit a Hvg.hu szemlézett.

„Minden mentőszolgálat a helyszínen dolgozik, a városban lévő polgári objektumokra nincsenek veszélyben” – jelentette ki Mihail Razvozsajev, a Krím legnagyobb városának és a Fekete-tenger egyik legfontosabb kikötőjének, Szevasztopolnak Moszkva által beiktatott kormányzója.

Razvozsajev korábban – részletek közlése nélkül – azt mondta, hogy a tűz egy Szevasztopol elleni ukrán rakétatámadás következtében keletkezett.

Az Oroszország által 2014-ben Ukrajnától elcsatolt Krím-félszigeten lévő stratégiai fontosságú szevasztopoli hajógyárban építik és javítják az orosz Fekete-tengeri Flotta hajóit és tengeralattjáróit, amely drón- és rakétatámadásokat indított Ukrajna ellen.

Helyszíni felvételek alapján nagyon úgy tűnik, találat ért egy Ropucsa típusú deszanthajót, a kár elég súlyosnak tűnik – jegyzi meg a Portfolio. Néhány ukrajnai háborút követő OSINT-elemző azt állítja: a támadásban találatot kapott egy 877-es tervszámú (NATO-kód: Kilo osztály) tengeralattjáró is, ami javítási munkálatokon esett át. Erről egyértelmű bizonyíték még nem jelent meg.

Kijev nem érősítette meg a támadás tényét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×