eur:
390.99
usd:
366.85
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Bolyáki Szabina/MetNet

Vonatok akadtak el a vihar miatt Romániában

Több Budapestre tartó nemzetközi vonat is elakadt csütörtökön délután Észak-, illetve Dél-Erdélyben a vasúti pályát is megrongáló viharok miatt

A CFR közölte, hogy az észak-erdélyi Beszterce-Naszód, illetve a dél-erdélyi Hunyad megyét érintő csütörtök délutáni viharok a vasúti közlekedésben is fennakadást okoztak. Több magasfeszültségű vezeték áramellátása megszűnt, több vonat az állomásokon vagy a nyílt pályán vesztegelt.

A Brassóból reggel Budapestre indult 366-os számú nemzetközi InterCity-járat a Beszterce-Naszód megyei Sajómagyaros és Sajószentandrás között akadt el, és 160 perces késést halmozott fel.

Az észak-erdélyi megyében több belföldi régiót összekötő gyorsvonat is elakadt, például a Galac-Kolozsvár, illetve Jászvásár-Temesvár járat. Ennek oka, hogy az erős szélben kidőlt fák több szakaszon a vasúti pályára dőltek, elszakítva a magasfeszültségű vezetékeket. Hunyad megyében a szintén Brassóból induló és Budapestre tartó 74-es számú IC-vonat vesztegelt Magyarbrettye és Déva között.

A CFR honlapja szerint 24 perces késéssel érkezett a kürtősi határállomásra.

A csütörtök délutáni vihar nem csak a vasúti közlekedésben okozott kárt Beszterce-Naszód megyében. Besztercén számos fa dőlt ki az erős szél nyomán, tetődarabokat is leszaggatott, melyek gépkocsikat rongáltak meg - számolt be az Agerpres hírügynökség.

Bethlenben az épülő körgyűrű hídjának betongerendáit emelte el és törte össze a viharos szél, mivel még nem voltak a pillérekhez rögzítve. Az észak-erdélyi megyében számos településen szünetel az áramellátás. Hunyad megyében egy nappal korábban volt hasonló erősségű vihar, Vajdahunyadon a polgármesteri hivatal jelentése szerint több mint 60 fát döntött ki, 20 tetőt és 14 gépkocsit is megrongált.

Erdélyben a napokban több megyére érvényes másodfokú viharriadó, és ezzel egyidőben kánikulariasztás is érvényben van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×