eur:
392.7
usd:
362.03
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Megrongálódott orosz tankot néz egy ember a kelet-ukrajnai Trosztyanecben 2022. március 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Egy egész páncélos oszlopot lőttek szét az oroszok, majdnem

A moszkvai védelmi minisztérium saját Telegram csatornáján tette közzé a videót.

"Eddig ez a legnagyobb ukrán harckocsizó egység, amelyet egyszerre, egy helyen lőttek szét a katonáink" - mondja a riporter. A felvételeken T-80-as tankok roncsai láthatók és mellettük - egy pillanatra - feltűnik az egyik elesett harckocsizó katona egyenruhájának részlete is.

Ezt szúrta ki a Twitteren publikáló NEXTA TV, majd kimerevítette a képet. Az elesett katona kabátujján ugyanis jól látszik egykori egységének jelvénye:

A felvarró egy orosz páncélos alakulaté, tehát a halott harckocsizó nem az ukrán, hanem az orosz hadsereg tagja volt. Már csak az a kérdés, hogy a páncélosokat valóban az oroszok lőtték-e szét? Mert ha igen, akkor a saját tankjaikat pusztították el, és az egység úgynevezett "baráti tűz" áldozata lett.

De vajon melyik fél próbálja manipulálni a közvéleményt? A kommunikációs hadviselésről már több cikket írtunk. Például akkor, amikor az oroszok egy kilőtt Leopard tank fotóját mutogatták, ám kiderült, hogy az Németországban, gyakorlatozás közben sérült meg.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×