eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
2016. június 10-én Londonban készített kép II. Erzsébet brit királynőről, aki 2022. szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Titkot árult el II. Erzsébetről az egykori canterbury érsek

Más témák mellett beszélt például egy titkos találkozóról is Kamillával, mielőtt a királynő hozzáment volna az akkori walesi herceghez.

Lord George Carey szerint a királynő maga mondta neki egy alkalommal, hogy ő nem mondhat le a trónról - írja a Sky News. Erre akkor került sor, amikor Carey saját lemondását nyújtotta be 70 éves korában, 2002-ben.

Az egykori érsek a The Real Crown: Inside the House Of Windsor (Az igazi korona: a Windsor-ház belülről - a szerk.) című, ötrészes sorozatban szólal meg, felidézve a királynővel folytatott beszélgetését.

"Emlékszem, elmentem a királynőhöz, hogy beadjam a lemondásomat, és azt mondtam: "Felség, eljött az idő". Ő rám nézett, és nagyjából azt mondta: 'Ti jöttök és mentek, én nem mondhatok le, nem adhatom meg magam - nekem tovább kell mennem'. Azt feleltem neki: az Úr azt mondja nekem, hogy 70 éves koromban mennem kell. És tudtam, hogy ő úgysem mondana le soha" - fogalmaz a sorozat utolsó részében.

Carey 1991-2002 közt volt Canterbury érseke, részt vett Diana temetésén, valamint ő lett az első, aki nőket szentelt pappá.

Elmondása szerint Kamilla királynéval titkos találkozón beszélt először saját fia lakásán, hogy megismerhesse őt, mielőtt a királyi család tagja lesz. Emlékei szerint Kamilla a találkozón Károllyal való szerelmük kezdeti időszakáról is nyíltan beszélt. Az érsek intelligensnek, kedvesnek és szépnek látta őt.

"Beszélgettünk a Károllyal való kapcsolatáról, egészen tinédzserkorukig visszamenőleg. Miután elment, azt mondtam magamban, kizárt, hogy valaha is másként kezeljem, mint egy igazán kedves emberi lényt, aki mélyen szerelmes Károlyba. Ez hatással volt rám, amikor más emberekkel beszéltem a színfalak mögött, reméltem, hogy lesz továbblépési lehetőségük - és azt hiszem, így is lett" - mondta el.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×