eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ukrán katonák, mielőtt a frontra indulnak a kelet-ukrajnai Donyeck megyében 2023. január 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Andriy Dubcsak

Újabb orosz tábornok esett el Ukrajnában

Az orosz hadsereg hónapok óta nem veszített ilyen magas rangú tisztet.

Dmitrij Uljanov dandártábornokot ukrán ellenállók egy szabotázs akcióban ölték meg a Donbaszban- közölte a brit Daily Telegraph nyomán a karpathir.com.

Úgy tudni, hogy a 44 éves katonai vezetőre a frontvonal mögött egy, már az oroszok által ellenőrzött területen csaptak le a partizánok. A tavaly februárban indított orosz invázió első heteiben sorra vadászták le az ukránok az orosz tábornokokat, becslések szerint akár tíz katonai vezetőt is megölhettek. A legutolsót még nyáron.

A Kreml ezután hátrébb is vonta magas rangú tisztjeit, helyettük a Wagner zsoldoscsoport vezette a főbb támadásokat a frontvonalakon. Egyes vélemények szerint az Egyesült Államok hírszerzése is segített az ukránoknak levadászni a magas rangú orosz katonatiszteket. Ezt akkor a Pentagon határozottan cáfolta.

Uljanov az elit, ejtőernyős csapatoknál szolgált. A Donbaszban egy olyan tartalékos egység parancsnoka volt, amelynek katonáit főleg Tatárföldről mozgósították.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×