eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Ukrán katonák a kelet-ukrajnai Donyec-medencében levő Szoledár határában 2023. január 11-én. Bahmut és Szoledár város térsége az utolsó olyan terület Donyeck megyében, amely még ukrán ellenőrzés alatt áll, és hónapok óta ádáz harcokat folytatnak érte az orosz és az ukrán erők.
Nyitókép: MTI/AP/LIBKOS

Csak felnőtteknek való videón, ahogy Wagner zsoldosokat csalnak tőrbe az ukránok

Levegőből felderítik, majd golyózáport zúdítanak orosz zsoldosokra az ukránok Szoledárnál. Megrázó felvételeket tettek közzé.

Az ukrán fegyveresek, a videó szerint határőrök, a levegőből megtaláltak egy Wagner osztagot valahol Szoledar környékén.

Azt írják, hogy amikor a zsoldosok közeledtek az ukrán állásokhoz, már géppuskatűz fogadta őket. A végén még tűzcsapást is kértek rájuk.

Ahogy arról beszámoltunk tegnap az oroszok bejelentették, hogy elfoglalták a települést, ezt később az ukrán vezetés cáfolta. Mindenesetre a hírekből arra lehet következtetni, hogy az orosz csapatok hadi sikereket érhettek el, de ezrekben mérhető a halottak száma.

Szerda esti ukrán tájékoztatás szerint "az ellenség fő erőfeszítései Donyeck megye teljes elfoglalására tett kísérletekre összpontosulnak, támadó hadműveleteket hajtanak végre Bahmut irányában. Az orosz erők igyekeznek átvenni az ellenőrzést Szoledar városa és egységeink utánpótlási útvonalai felett, súlyos veszteségeket szenvednek, a harcok folytatódnak" - áll a jelentésben.

Donyeck térségében az orosz fegyveres erők offenzívájuk során elfoglalták az Bahmut szomszédságában lévő Podgorodne községet, Szoledart légideszant alakulatok vették blokád alá északról és délről, a légierő a városban lévő ukrán erődítményeket bombázza, a központban pedig rohamosztagok harcolnak - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×