eur:
393.91
usd:
369.83
bux:
65748.39
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Facebook

Egymilliárdos ukrajnai adomány elsikkasztásával gyanúsítanak egy magyar származású szélhámosnőt

A nő a háborús övezetben az ukrán idegenlégió kommunikációs igazgatója volt.

A harmincéves, magyar születésű, ausztrál állampolgár Emese Fajk az után menekült el Ausztráliából, hogy kiderült: hamis banki bizonylatokat használt arra, hogy megnyerjen egy 4,2 millió dolláros valóságshow-árverést 2020 decemberében. Miután állítólag tavaly egy portugál szigeten meglopta a főbérlőjét és egyben szeretőjét, júliusban az ukrán idegenlégió kommunikációs igazgatójaként tűnt fel "Fecsegő poszáta" hívójellel − írta meg a Daily Mail.

Az Index azt írta, hogy miután megismerték botrányos előéletét, felettesei elkezdték vizsgálni a háborús övezetben végzett tevékenységét.

Egy bizalmas jelentés – amelyet az ukrán szárazföldi erők parancsnoksága számára készített egy jelentős hírszerzési tapasztalattal rendelkező légiós tiszt, és amelyet a lap is megszerzett – vázolja az ellene felhozott vádakat. A jelentés azt állítja: Emese Fajk áll egy 2,5 millió dolláros, vagyis 950 millió forintos orvosi szállítmány eltűnése és háborús adományok elsikkasztása mögött.

A jelentés szerzője a lapnak azt mondta, szembesítették Fajkot a szállítmány eltűnésével, aki azt állította, hogy semmit sem tud arról, de a szállítólevél tanúsága szerint jelen volt annak megérkezésekor.

Az irat és a szállítás előtt a gyógyszerekről készült fotók azt mutatták, hogy a szállítmány nagy mennyiségű, drogként is használt fájdalomcsillapítót és nyugtatót, például fentanilt, lidokaint és ketamint tartalmazott, más gyógyszerekkel együtt. Az ukrán nemzetbiztonság is vizsgálódik már az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×