eur:
392.28
usd:
366.89
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: The New York Times

Lövöldözés és hét halott egy virginiai plázában

A gyanúsított is a halottak között van.

Több halálos áldozata van egy kedd esti lövöldözésnek Virginia állam egyik bevásárlóközpontjánál – közölte a rendőrség kedden éjszaka.

Chesapeake város rendőrségi szóvivője annyit mondott, hogy vélhetően a gyanúsított is a halottak között van. Leo Kosinski azt is hozzátette, hogy a feltételezés szerint a tettes egyedül volt.

A The New York Times arról ír, hogy a gyanúsított meghalt, és az eset egy Valmartban történt helyi idő szerint este 10 körül.

Az incidensről szóló bejelentés kevéssel este 10 óra után érkezett a rendőrséghez, amely nagy erőkkel vonult ki az üzletközpont hipermarketjéhez. Az áldozatok pontos számáról, és a körülményekről az első tájékoztatásban a rendőrség nem tudott beszámolni.

Frissítés:

A helyi rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az elkövető is életét vesztette, tette ezt anélkül, hogy pontos számokat tudott volna mondani a halálos áldozatok számáról.

Egyelőre az sem világos, hogy a lövöldöző öngyilkosságot követett-e el - mondta Leo Kosinski, sajtótájékoztatóján. A rendőrség egyelőre nem árult el részleteket az elkövetőről, de több helyi médium szerint a bevásárlóközpont egyik vezetőjéről van szó.

A rendőrség helyi idő szerint kedd este 10 óra 12 perckor kapott bejelentést a lövöldözésről, amelyben "kevesebb mint tíz" személy halt meg Kosinski tájékoztatása szerint.

A szóvivő úgy tudja, hogy rendőrökre nem adtak le lövéseket.

A Walmart szerda hajnali közleményében azt írta: a céget "megrázta" a chesapeake-i üzletében történt lövöldözés, és együttműködik a rendőrséggel.

A környék legnagyobb baleseti kórháza, a szomszédos Norfolk városában működő Sentara Norfolk General Hospital szóvivője az NBC televíziós csatorna helyi állomásának megerősítette, hogy a lövöldözés öt sebesültjét ápolják az intézményben.

Frissítés 2:

Hét halottja és számos sebesültje van a lőfegyveres tömeggyilkosságnak, amelyben a hat halálos áldozaton kívül a feltételezett elkövető is életét vesztette – közölte a város vezetése Twitter-üzenetben a helyi rendőrségre hivatkozva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×