eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Tyumeny, 2017. augusztus 6.Egy T-72 Ural szovjet harckocsi tüzel egy nemzetközi harcászati versenyen a nyugat-szibériai Tyumeny városánál 2017. augusztus 6-án. A július 29. és augusztus 12. között, öt ország részvételével zajló katonai vetélkedő 28 versenyszámból tevődik össze. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Döbbenetes videó: közelről lőtte egymást két harckocsi Ukrajnában

Az orosz–ukrán elsősorban tüzérségi háború, de előkerült egy olyan felvétel, amelyen egy orosz és egy ukrán tank szinte közvetlen közelről ment neki egymásnak.

A Portfolio által észrevett drónvideón két páncélos ütközik meg közvetlen közelről. Bár a videó nem a legjobb minőségű, valószínűleg két T-72-es variáns párbajozik egymással a felvételen.

Az orosz harckocsi előbb érzékeli ukrán ellenfelét, rövid időn belül két lövést is lead rá, az első nem talál. Az első lövés után az orosz harckocsi szabályosan megrohanja szemből az ukrán tankot, a második, megsemmisítő találatot körülbelül 50 méterről adják le az oroszok.

Az ukrán tank látszólag egyáltalán nem lő rá az orosz hrckocsira, azt nem tudni, miért. Elképzelhető, hogy nem észlelték a támadót, ahogy az is, hogy azt hitték, baráti tűz érte őket. A konfliktus eleje óta probléma, hogy mindkét harcoló fél jelentős többségben szovjet haditechnikára támaszkodik, ezért rengeteg a baráti tűz. Az is lehet, hogy valamilyen személyi vagy műszaki hiba történt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×