INFORÁDIÓ
2022. december 8. csütörtök
Mária

ukrajna

háború

harckocsi

videó

Tyumeny, 2017. augusztus 6.Egy T-72 Ural szovjet harckocsi tüzel egy nemzetközi harcászati versenyen a nyugat-szibériai Tyumeny városánál 2017. augusztus 6-án. A július 29. és augusztus 12. között, öt ország részvételével zajló katonai vetélkedő 28 versenyszámból tevődik össze. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Döbbenetes videó: közelről lőtte egymást két harckocsi Ukrajnában

Infostart

Az orosz–ukrán elsősorban tüzérségi háború, de előkerült egy olyan felvétel, amelyen egy orosz és egy ukrán tank szinte közvetlen közelről ment neki egymásnak.

A Portfolio által észrevett drónvideón két páncélos ütközik meg közvetlen közelről. Bár a videó nem a legjobb minőségű, valószínűleg két T-72-es variáns párbajozik egymással a felvételen.

Az orosz harckocsi előbb érzékeli ukrán ellenfelét, rövid időn belül két lövést is lead rá, az első nem talál. Az első lövés után az orosz harckocsi szabályosan megrohanja szemből az ukrán tankot, a második, megsemmisítő találatot körülbelül 50 méterről adják le az oroszok.

Az ukrán tank látszólag egyáltalán nem lő rá az orosz hrckocsira, azt nem tudni, miért. Elképzelhető, hogy nem észlelték a támadót, ahogy az is, hogy azt hitték, baráti tűz érte őket. A konfliktus eleje óta probléma, hogy mindkét harcoló fél jelentős többségben szovjet haditechnikára támaszkodik, ezért rengeteg a baráti tűz. Az is lehet, hogy valamilyen személyi vagy műszaki hiba történt.

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018