eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter/Defence of Ukraine

Ukrán védelmi miniszter: Mától az ukrán égbolt a legsebezhetőbb

Az orosz erők a kritikus infrastruktúrát bombázzák - mondta Olekszij Reznyikov.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter szombaton arról beszélt a CNN tudósítása szerint, hogy bár az orosz erők "bizonyos irányban előrenyomultak", az ukrán védők "ellensúlyozzák és kiszorítják a megszállókat". Az oroszok az előrenyomulás ellenére csak kis területeket irányítanak, értékelt, hozzátéve, hogy a támadástempó lelassulása, illetve az ukránok ellenállása miatt Oroszország taktikát változtat.

"Mától az ukrán égbolt a legsebezhetőbb" - mondta. "Az agresszor átfogóan és aktívan használja ki légi és rakétapotenciálját. Mindenféle légi járműről bombázza városainkat és polgári infrastruktúránkat, beleértve a kritikus infrastruktúrát, köztük az atom- és vízerőműveket."

Ellenséges gépek lelövéséről a védelmi minisztérium videókat is közzétett.

Reznikov arról beszélt, hogy az orosz erők lakóházakat, iskolákat, óvodákat és kórházakat vettek már célba, de pályaudvart is ért támadás.

Mariupol, Volnovaha, Harkiv, Csernyihiv, Mikolajiv és Herszon - ezek azok a városok, amelyeket a védelmi miniszter a "legösszetettebb" helyzetűek közé sorolt. Reményét fejezte ki, hogy lesznek humanitárius folyosók, és sikerül evakuálni a civileket.

Reznikov elmondása szerint az orosz erők fő erőfeszítései továbbra is Kijev bekerítésére és a városokban az ellenállás elnyomására összpontosulnak.

A CNN megjegyzi, Oroszország következetesen tagadja, hogy polgári áldozatokkal járnának a katonai műveletei Ukrajnában. A nemzetközi média és megfigyelők ugyanakkor széles körben dokumentálták a polgári áldozatok létét és a polgári infrastruktúrában okozott károkat.

Időközben az orosz védelmi minisztérium egy videót közölt, amely állítása szerint hamis: nem orosz rakéta találta el a kijevi épületet.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×