eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Fraser-parti Regionális Tanács által közreadott képen a korábbi heves esőzések miatt víz árasztja el az utcákat és a házakat a Queensland állambeli Maryborough-ban 2022. február 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Fraser-parti Regionális Tanács

Benzinkút tetejéig érő víz, medencévé vált stadion - videók a pusztító ausztrál áradásról

Több mint 150 ezer ember menekül az árvíz elől, még sosem láttak ilyen súlyos áradást.

Árvíz pusztít Ausztrália keleti partján, több mint 150 ezer lakost szólítottak fel otthona elhagyására - jelentette kedden az AFP hírügynökség hatósági közlések alapján.

Több tucatnyi folyó öntött ki Queensland és Új-Dél-Wales államokban. Ahol hirtelen jött az ár, ott sok lakos a háztetőre vagy más magaslati pontokra menekült.

Nyolc ember halálát lelte az árvízben a hivatalos adatok szerint, de a hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma jóval nagyobb ennél.

Brisbane, 2022. február 28.
Kajakkal közlekednek emberek a Queensland állambeli Miltonban 2022. február 28-án. A heves esőzések  miatt áradások sújtják Ausztrália északkeleti térségét.
MTI/EPA-AAP/Darren England
Kajakkal közlekednek emberek a Queensland állambeli Miltonban 2022. február 28-án. MTI/EPA-AAP/Darren England

Lismore, 2022. február 28.
Csónakokkal menekítik ki otthonaikból az embereket az Új-Dél-Wales állambeli Lismore-ban 2022. február 28-án. A heves esőzések  miatt áradások sújtják Ausztrália északkeleti térségét.
MTI/EPA-AAP/Jason O'Brien
Csónakokkal menekítik ki otthonaikból az embereket az Új-Dél-Wales állambeli Lismore-ban 2022. február 28-án. MTI/EPA-AAP/Jason O'Brien

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×