INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

járóka lívia

fidesz

európai parlament

alelnökjelölt

Járóka Lívia, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.

Fideszes az egyetlen magyar alelnökjelölt az Európai Parlamentben

Infostart / MTI

Járóka Lívia a szükséges számú európai parlamenti képviselőnél jóval több képviselő támogatásával, egyedüli magyar jelöltként indul az Európai Parlament alelnöki tisztségéért – közölte a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

"Meggyőződésem, hogy a közelmúlt nehézségeire együttműködéssel, a legkiszolgáltatottabbak bevonásával lehet megoldást találni. Fontos feladatomnak tekintem az európai demokratikus jobboldal erősítését is" - emelte ki Járóka Lívia a sajtóközleményben. Hangsúlyozta: az elmúlt két és fél év megmutatta, hogy a hátrányos helyzetű európai polgárok és a magyar nemzeti érdekek magas szintű képviseletére nagyobb szükség van, mint az előző évtizedekben bármikor.

"A koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásai tovább mélyítették azokat a társadalmi szakadékokat, amelyek felszámolását az Európai Unió alapításától kezdve zászlajára tűzött" - tette hozzá.

"Az elmúlt évben mint az Európai Parlament alelnöke nap mint nap

a tízmilliós európai romaság és a magyar érdekek legmagasabb szintű képviseletét tartottam szem előtt,

az elkövetkező két és fél évben is erre kérem az Európai Parlament bizalmát" - húzta alá a fideszes politikus.

A közlemény szerint Járóka Lívia az Európai Parlament első roma alelnökeként 2017-től aktív szerepet vállalt a roma képviselet uniós szintre emelésében, az emlékezetpolitika, a roma kulturális örökség és a tehetséggondozás felkarolásában. Alelnöksége alatt tűzték ki először az Európai Parlament épületére a roma zászlót, illetve kezdeményezésére 2020-ban először emlékeztek meg a roma holokauszt áldozatairól. Járóka Lívia a 2019-ben kezdődött parlamenti ciklus első felében is megtartotta korábbi alelnöki felelősségi köreit: az Európai Parlament ellenőrző testületének vezetéséért felelős alelnök és a dokumentumokhoz történő hozzáférésért felelős alelnök már 2017-es megválasztása óta.

"Mindig ki fogok állni a magyar érdekek érvényesítéséért, az európai demokratikus jobboldal erősítéséért és az erős nemzetállamok erős Európájáért. Ebben kérem a képviselőtársaim támogatását" - hangsúlyozta az alelnökjelölt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018