eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Hand of nurse with protective glove holding bottle with Covid-19 vaccine
Nyitókép: Grafissimo/Getty Images

Letartóztattak egy olasz ápolót oltás beadásának tettetéséért

Pénzt fogadott el cserébe azért, hogy ne az emberek vállába fecskendezze az oltást, hanem egy tartályba spriccelje azt.

Legalább ötven ember oltását színlelte az olasz férfi: kenőpénzért cserébe nem adta be nekik a vakcinát az olasz rendőrség szerint.

Az anconai férfit videóbizonyíték buktatta le - az oltóanyagot nem az emberek vállába fecskendezte, hanem egy használt tűk tárolására kihelyezett tartályba ürítette. Megvesztegetői így anélkül juthattak oltási igazolványhoz, hogy valóban beoltatták volna magukat, ennek pedig nagy jelentősége van most Olaszországban, ahol az oltatlanok nem tömegközlekedhetnek, nem szállhatnak meg hotelekben és edzőtermekbe sem járhatnak.

A Sky News cikke szerint a férfinak most közjavak elpazarlása, megvesztegetés és hamis igazolványok kiadásának vádjával kell szembenéznie. Négy további embert is letartóztattak, akik a vád szerint közvetítőként játszottak szerepet az ügyletekben, ők házi őrizetben vannak, 45 be nem oltott személy pedig nem hagyhatja le a várost, ahol él.

A visszaélés a Marche régió legnagyobb oltási központjában, a Paolinelli stadionban történt.

A csalók összesen 15 ezer euróra tehettek szert.

Az oltási igazolványért fizetni kész emberek távoli városokból is elutaztak Anconába, ahol hozzávetőlegesen 400 eurót fizettek fejenként a papírokért.

Az Olaszországában frissen bevezetett intézkedések értelmében negatív teszttel már nem juthatnak be az oltatlanok bizonyos helyszínekre. Az országba napi 100 ezres fertőzési adatok mellett hozták a döntést.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×